You are here:Főoldal»Hírek

A Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya az idei esztendő első közfoglalkoztatási szakmai napját Kisteleken tartotta, a rendezvény záró programjaként az önkormányzat kertészetébe tettek látogatást a résztvevők, ahol Csongrád megye polgármesterei és a szakmai megvalósítók nyerhettek bepillantást a sikeres kisteleki közfoglalkoztatásba

A korábbi okmányirodából lett integrált ügyfélszolgálat 2015. január 30-án kezdte meg működését, 1456 féle ügykörben fordulhatnak a kisteleki járásban élők a hivatal munkatársaihoz.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályára

járási tiszti-főorvos (osztályvezető) 

munkakör ellátására, határozatlan  idejű, teljes munkaidős, népegészségügyi szakterületre, állami tisztviselői kinevezéssel az alábbi pályázatot hirdeti meg: 

Munkavégzés helye: 6600 Szentes, Vásárhelyi út 12.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályára

hatósági állatorvos 

munkakör ellátására, határozatlan  idejű, teljes munkaidős, állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági szakterületre, állami tisztviselői kinevezéssel az alábbi pályázatot hirdeti meg: 

Munkavégzés helye: 6640 Csongrád, Justh Gyula u. 2/b.

Nem okoz többé gondot a szegedi kormányablakokban a hallássérültekkel történő kommunikáció. A szegedi kormányhivatali épületekben egy-egy, a siketek és a nagyothallók ügyintézését segítő jeltolmács szolgáltatással felszerelt tabletet helyeztek üzembe. Több diák az új szolgáltatást már ma igénybe vette.

Tuesday, 25 April 2017 09:21

Pollen helyzet 2017. április 24.

Tavasszal a legtöbb panaszt a fák pollenje váltja ki. A tavaszi szezon csúcsidőszakában egyszerre akár 20 különböző fafaj virágpora is jelen lehet a levegőben. A sokféle allergén együttes jelenléte és a magas koncentráció értékek miatt ez az időszak nagyon megterhelő az allergiás betegek számára.

Előreláthatóan április 26-án, szerdán délelőtt 9:30-körül fogadja a Kisteleki Járási Hivatal Kormányablaka az 50 ezredik ügyfelét. Mint ismeretes, a korábbi okmányirodából lett integrált ügyfélszolgálat 2015. január 30-án kezdte meg működését. Akkor 265 féle ügykörben fordulhattak a járásban élők a hivatal munkatársaihoz, ma az itt intézhető ügykörök száma már 1456. Az 50 ezredik ügyfelet dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott és dr. Szalai Gabriella járási hivatalvezető köszönti majd a Kormányablak ügyfélterében. Ugyanezen a napon rendezi meg a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya az idei esztendő első közfoglalkoztatási szakmai napját.

Hallássérült fiatalok tesztelik a rendszert

A hallássérült gyermekek oktatására, képzésére szakosodott, szegedi Klúg Péter iskola és diákotthon végzősei (szakiskolások) tesznek látogatást holnap délelőtt 11 órától az ország legtöbb munkaállomásával rendelkező Kormányablakában, hogy a hivatali ügyintézéssel ismerkedjenek. Ebből az alkalomból helyezik üzembe a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri, központi épületének ügyfélszolgálatán és a NOVA áruházban kialakított Kormányablakban is azt a tabletet, amelynek segítségével elérhető a SINOSZ szolgáltatása, a siketek és nagyothallók önálló tájékozódását, ügyintézését segítő jeltolmács szolgáltatás. A szegedi TESCO Áruházban 2014-ben megnyitott kormányablak volt az első az országban, ahol ez a rendszer a hivatali ügyintézés során rendelkezésre állt és azóta is működik. Holnaptól mindhárom szegedi kormányablak rendelkezni fog ilyen lehetőséggel.

Értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy a mindszenti Kormányablak, nyílászáró-csere miatt április 25-én, kedden és április 26-án, szerdán zárva lesz

Közérdekű adatok