You are here:Főoldal»Hírek

2020 végére a kormány a megmaradt 13 nagy létszámú gyermekvédelmi otthont is bezárja - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár csütörtökön Szegeden. A gyermekvédelmi szakellátás legfontosabb feladata, hogy a 23,5 ezer állami gondozásban élő gyermek valóban életre szóló esélyt kapjon - mondta Czibere Károly azon a regionális gyermekvédelmi konferencián, amelyet a dél-alföldi régió gyermekvédelmi szakembereinek rendeztek a Gyermekvédelmi törvény elfogadásának 20.évfordulója alkalmából.

Tematikus, szakmai nappal zárul a természetvédelmi rendezvénysorozat

Október 24-én, az éghajlatvédelmi világnapon tematikus előadásokkal, tárlatvezetéssel és eredményhirdetéssel zárul a Lásd és Védd! című kiállítás, és egyben véget ér a Csongrád Megyei Kormányhivatal októberi, természetvédelmi rendezvénysorozata. Ezen a napon, a Rákóczi téri épületben 9 órakor kezdődik a tematikus nap, melynek középpontjában az éghajlatváltozás és annak hatásai lesznek, és ezek szemléltetésében segít a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandja. Szintén ekkor ismertetik és díjazzák az alkotópályázatok nyerteseit is.

Még nincs influenzás beteg az országban, a védőoltást azonban érdemes időben felvenni a háziorvosok szerint. Szegeden hangsúlyozták, az oltást követően a védettség kialakulása legalább tíz napra tehető, az ingyenes oltóanyag már elérhető Csongrád megyében.

Wednesday, 18 October 2017 11:40

Gyermekvédelem az elmúlt 20 év tükrében

Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója sajtótájékoztatót tart a magyar gyermekvédelmi törvény 20. évfordulója alkalmából rendezett Regionális Gyermekvédelmi Konferencia kapcsán. 

Időpont: 2017. október 19. 9:45

A Regionális Gyermekvédelmi Konferencia kezdete 10:00. 

Helyszín: Ágota Kulturális és Közösségi Központ (6723, Szeged, Csongor tér 8.) 

 

Az esemény regisztrációhoz kötött, kérjük a sajtó munkatársait, hogy részvételi szándékukat az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen jelezzék október 19-én, csütörtökön 9 óráig.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Működést Támogató Főosztály Számviteli és Támogatási Osztályára

pénzügyi referens

munkakör ellátására, határozott idejű, előreláthatólag 2020. április 16. napjáig tartó  heti 40 órás állami tisztviselői kinevezéssel az alábbi pályázatot hirdeti meg:

Munkavégzés helye: 6722 Szeged, Rákóczi tér 1.

Tuesday, 17 October 2017 08:01

„A forradalom bölcsője Szeged”

Rendezvénysorozattal ünnepel és emlékezik a megyei önkormányzat és a Kormányhivatal

Rendhagyó történelemórákkal, könyvbemutatóval és megemlékezésekkel adózik az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének Csongrád Megye Önkormányzata és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Szegeden a forradalom bölcsőjében a közösen szervezett rendezvények sora október 23-án kezdődik és november 6-án zárul.

Az influenza megelőzésének egyetlen hatékony eszköze a védőoltás. Az idei influenza szezonban is lehetősége van a kockázati csoportba tartozó egészséges lakosoknak, betegeknek és a munkakörük által veszélyeztetett munkavállalóknak ingyenes oltás igénybe vételére. Az oltóanyagok már megérkeztek a Csongrád megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályára és 2017. október 18-ig a megye minden háziorvosának átadásra kerülnek.

Csongrád megyénkben 55000 adag 3 Fluart, a 3 éven aluli gyerekek részére pedig 150 adag Vaxigrip Junior oltóanyag áll rendelkezésre.

2017. október 18-án 10 órakor az oltóanyagok átadása sajtónyilvános eseményként kerül megszervezésre, amelyre sok tisztelettel várjuk a média képviselőit!

Helyszín: Szeged Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály

Szeged, Derkovits fasor 7-11.

Monday, 16 October 2017 09:02

Magyar- Román Nyugdíjtanácsadó Nap

2017. október 20-án, Magyar-Román Nyugdíjtanácsadó Nap lesz a megyei kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának
Szeged, Bécsi krt. 5. szám alatti épületében.

A nemzetközi rendezvényen magyar és román kollégák együttesen látják el személyre szóló, szakszerű tanácsadással az ügyfeleket a magyar és román nyugdíjjogosultságról, ügyintézésről, illetve kérésre a folyamatban levő ügyükről.

A kormányhivatalok és járási hivatalok feladatellátását tízmilliárd forint értékben informatikai fejlesztésekkel támogatja az a most induló program, amely a különböző hatósági nyilvántartások közötti adatkapcsolatot és az információk automatizált rendelkezésre állását teremti meg. A projektet, amelynek megvalósítását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozása biztosítja, ma mutatták be Szegeden, a konzorciumvezető, Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében.

Közérdekű adatok