You are here:Főoldal»Hírek»Hírek
Lezárult a fiatalok munkaerőpiacra lépését támogató két pályázat: az Ifjúsági Garancia és az Út a munkaerőpiacra programoknak köszönhetően közel 22 ezer fiatal munkavállaló kapott támogatást a munkaerőpiacra lépéshez a vármegyében.
A lakosok december elején az álláskeresési járadékot, álláskeresési segélyt és utazási költségtérítést kapják meg, de még ebben a hónapban megérkezik a folyószámlákra a gyermekek otthongondozási díja és a szociális ellátások…
Az év végéhez közeledve ismét csatlakoztak a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai az Országos Vérellátó Szolgálathoz, novemberben a vármegye 4 településén összesen 184 kormánytisztviselő támogatta az egészségügyi ellátórendszer munkáját.
Már több mint 50 roncsautótól tisztította meg a határmenti településeket a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.
Egy év kihagyást követően ismét közfoglalkoztatási vásárnak adott otthont a kormányhivatal. A rendezvény célja, hogy a Csongrád-Csanád vármegye járási startmunka mintaprogramjaiban létrehozott termékeket a szélesebb közönség is megismerhesse.
Sikeresen lezárult a Csongrád-Csanád Megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési program (Paktum). Az esemény zárórendezvényén elhangzott: Győr-Moson-Sopron után a vármegyék közül Csongrád-Csanád az ország második legjobb munkanélküliségi mutatójával rendelkezik.
A közelgő önkormányzati és európai parlamenti választásokkal kapcsolatos tudnivalókról és a hulladékgazdálkodást rendszer átalakításáról is első kézből kaphattak tájékoztatást Csongrád-Csanád vármegye településeinek vezetői és jegyzői a kormányhivatal által szervezett jegyzői…
A jogalkalmazók szemléletváltásának szükségességére hívta fel a figyelmet prof. dr. Wopera Zsuzsanna, a családjogi szabályozás és joggyakorlat összehangolásáért felelős miniszteri biztos Szegeden, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal által szervezett Gyermekvédelmi konferencián.
Megkezdték az embercsempészek által hátrahagyott járművek elszállítását a Homokhátságon, akár több száz autó és autóroncs is lehet az érintett településeken – közölte Salgó László főispán Mórahalmon.
Page 1 of 259