You are here:Főoldal»Hírek»Csütörtöktől szombatig tart a huszadik „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden
2019.10.17, Thursday

Csütörtöktől szombatig tart a huszadik „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Rekordszámú kiállítóval és tematikus napokkal készül a huszadik Pályaválasztási vásárra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Idén a rendezvény új helyszínen, a Szent-Györgyi Albert Agórában lesz, ahol 83 kiállító várja – egyetemek, középiskolák, képzőintézmények – a döntés előtt álló, végzős fiatalokat. A három nap alatt három különböző célcsoportra koncentrálnak a szervezők: október 17-én a középiskolásokat, 18-án az általános iskolásokat, 19-én, szombaton pedig a családokat fogadják szakmabemutatókkal és pályaválasztási tanácsadással.

A résztvevők egy helyen és egy időben kapnak bőséges információt a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről és egyénre szabott segítséget a szakemberektől - mindezt érdekes, lendületes, emberközeli formában. A három nap alatt bemutatkoznak a vendéglátás, élelmiszeripar, építőipar, informatika, rendvédelem, környezetvédelem, mezőgazdaság, vasúti közlekedés területéről megjelent iskolák.

 A programsorozatot október 17-én, 10 órakor dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntője nyitja meg, ezt követően, 10:30-kor egy sajtótájékoztató lesz a második emeleti Szemináriumteremben, amelynek keretében a szervezők állnak az újságírók rendelkezésére:

  • dr. Juhász Tünde kormánymegbízott,
  • Budai László, a CSMKH Foglalkoztatási Főosztályvezetője,
  • Kőkuti Attila, a CSMKIK alelnöke, a Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke

A sajtótájékoztatóra, amelynek helyszíne az emeleti kisterem lesz, várjuk az érdeklődő sajtómunkatársakat!

 A korábbi évekről készített összeállítást a 360 Ifjúsági magazinműsor és a D2 Ifjúsági Központ:

https://youtu.be/RcfxiXxcGSY

Szeged, 2019. október 16.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata