You are here:Főoldal»Hírek»Egy új lehetőség az álláskereséshez: a videóönéletrajz. Álláskeresők figyelem!
2019.06.20, Thursday

Egy új lehetőség az álláskereséshez: a videóönéletrajz. Álláskeresők figyelem!

A Csongrád Megyei Kormányhivatal a munkáltatókkal való kapcsolatfelvétel új formáját biztosítja az álláskeresőknek, egy új eszközzel próbálja segíteni egyszerre mind az álláskeresők elhelyezkedését, mind a munkáltatókat a megfelelő munkaerő kiválasztásában.

A videóönéletrajz egy videós bemutatkozó anyag, amiben a jelentkezők öt, előre megadott kérdésen keresztül "személyesen" bemutatkozhatnak a leendő munkáltatójuknak. Elmondhatják hol dolgoztak, milyen tapasztalatuk van, és milyen állást keresnek. Az elkészült videókat a videóönéletrajz rendszer hat hónapig őrzi. A közvetítő ügyintézők csatolni tudják a munkáltatóknak, akik így személyes benyomást szerezhetnek a jelöltekről, több, pontosabb információ alapján jobb döntéseket hozhatnak a kiválasztásban.

A videóönéletrajz segítségével csökkenthető az interjúk száma, a jelentkezők sokkal többet elárulhatnak magukról, mint egy papíralapú önéletrajzban lehetséges.

 

Felhívjuk az álláskeresők figyelmét, hogy videóönéletrajz készítésére jelenleg 2019. augusztus 1-ig van mód jelentkezni.

 

Amennyiben álláskeresőként érdekli ez a lehetőség, vagy további információra van szüksége, kérem keresse a nyilvántartása szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályát.