You are here:Főoldal»Hírek»Sajtóközlemények»6 milliárd forint munkahelyteremtő támogatásra
2018.08.21, Tuesday

6 milliárd forint munkahelyteremtő támogatásra

Összesen 6 milliárd forinttal a Pénzügyminisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018. és 2019. évi központi keretéből pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A rendelkezésre álló keretösszegből megközelítőleg 600 kkv-nál mintegy 3000 új munkahely létesíthető.

A pályázat célja a kkv-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása. Emellett a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, valamint a foglalkoztatás bővítése a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának elősegítése. Gazdasági társaságok, egyes jogi személyek vállalatai, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei és kereskedelmi képviseletei, szövetkezetek, egyéni vállalkozások és cégek pályázhatnak 2018. szeptember 10-éig.

A pályázat részleteiről 2018. augusztus 22-én, szerdán, Szegeden üzemlátogatással egybekötött sajtótájékoztatót tart dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, illetve azt követően a Csongrád Megyei Kormányhivatalba a helyi vállalkozások, cégek képviselőit várják tájékoztató fórumra.

Az üzemlátogatás helyszíne: PC Trade Systems Kft., Szeged, Back Bernát utca 2.Az űrlap tetejeAz űrlap alja

Időpont: 2018. augusztus 22-e, szerda 13 óra

Fórum helyszíne: Csongrád Megyei Kormányhivatal (Szeged, Rákóczi tér 1), Csanád terem

Időpont: 14 óra

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata