You are here:Főoldal»Hírek»Sajtóközlemények»A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala mint munkavédelmi hatóság 2018. április 25-én a munkaerő-kölcsönzés tárgykörében Nyílt Napot tartott a kormányhivatal Csongrád termében.
2018.04.25, Wednesday

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala mint munkavédelmi hatóság 2018. április 25-én a munkaerő-kölcsönzés tárgykörében Nyílt Napot tartott a kormányhivatal Csongrád termében.

Az érintett munkáltatók nagy érdeklődése mellett megtartott rendezvény témája a munkaerő-kölcsönzés volt, mely fontos szegmense a munkavédelemnek. Nemcsak amiatt, mert a kölcsönzött dolgozók a sérülékeny munkavállalók csoportjába tartoznak és körükben magas a munkabalesetek száma, hanem azért is, mert a foglalkoztatás e sajátos formája növekvő tendenciát mutat.

A Nyílt Nap során előadások keretében tájékoztatást kaptak a résztvevők a munkavédelem napjainkat érintő helyzetéről, megismerhették a munkaerő-kölcsönzők vonatkozásában eddig lezajlott ellenőrzések tapasztalatait, valamint az év második felében folytatódó vizsgálat főbb paramétereit.

Április 28-án lesz „Munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak nemzetközi emléknapja”, amelynek alkalmából a munkavégzés során megsérült, megrokkant vagy meghalt dolgozókra emlékeztek meg.

A prevenció, az együttműködés és a hatékonyság jegyében megvalósult nap lezárásaként a részt vevők konzultáció keretében választ kaptak a munkavédelem és munkaügy területét érintő kérdéseikre.