You are here:Főoldal»Hírek»Tájékoztatók»A kutatási, fejlesztési és innovációs szektor munkahelymegőrző és munkahelyteremtő bértámogatása
2021.01.05, Tuesday

A kutatási, fejlesztési és innovációs szektor munkahelymegőrző és munkahelyteremtő bértámogatása

A koronavírus járvány miatt létrehozott gazdaságvédelmi akcióterv részeként a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett szakembereit foglalkoztató, illetve foglalkoztatni kívánó munkáltatók támogatásban részesülhetnek a munkahelyek megőrzése, illetve új munkahelyek létrehozása érdekében.
  1. január 4-től 2021. február 8-ig elérhető támogatásokat bármely nemzetgazdasági ágazatban, mindazon nem költségvetési szerv munkáltatói vehetik igénybe, ahol a foglalkoztatott mérnökök, kutatók, informatikusok, magasan képzett szakemberek kutatást, fejlesztést végeznek.

A támogatást a munkáltató kapja maximum 3 hónap időtartamra, a támogatás összege nem haladhatja meg munkavállalónként a havi 318.920 forintot. A munkáltatónak a támogatás fejében garantálnia kell a munkavállalónak legalább a támogatási idővel megegyező továbbfoglalkoztatását, valamint a támogatás, illetve a továbbfoglalkoztatás időtartama alatt a munkavállalók munkabérét nem csökkentheti le.

A kérelmet a munkáltató a székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához nyújthatja be.

 

A támogatáshoz kapcsolódó tájékoztatások és iratminták a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapjáról a https://nfsz.munka.hu/cikk/1357/Kutatok_es_fejlesztok_innovacios_bertamogatasa linkről tölthetők le.

 

További felvilágosításért a kormányhivatal munkatársaihoz fordulhat a 62/680-941 telefonszámon!