You are here:Főoldal»Hírek»Kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalók foglalkoztatásának támogatása
2020.04.23, Thursday

Kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalók foglalkoztatásának támogatása

Munkahelyük megvédése érdekében bértámogatásban részesülnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett munkavállalói. Célunk a szektorban dolgozó több tízezer munkavállaló tartós foglalkoztatása, a munkabérek fenntartása és az elbocsátások elkerülése.

A kormány a koronavírus járvány miatt létrehozott gazdaságvédelmi akciótervének egyik fontos eleme a KFI szektor magasan képzett szakembereinek munkában tartása, hiszen ez elengedhetetlen a gazdaság újraindításához: az április 15-től elérhető támogatást ezért többek között mérnökök, kutatók, informatikusok, magasan képzett szakemberek után kaphatják a vállalkozások. A kormány 40%-os bértámogatást vállal a KFI szektor munkavállalói tekintetében három hónap időtartamra, melynek maximális mértékénél a szektorban mért bruttó átlagkereset, illetve az ahhoz kapcsolódó munkáltatói járulékokat kell figyelembe venni.

A támogatáshoz kapcsolódó tájékoztatások és iratminták a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapjáról

(https://nfsz.munka.hu//cikk/600/Gazdasagvedelmi_akcioterv_2020_aprilis_15tol_lehet_jelentkezni_a_kutatasi_fejlesztesi_es_innovacios_tamogatasokra) tölthetők le.

 

További felvilágosításért a kormányhivatal munkatársaihoz fordulhat a 62/680-941 telefonszámon!