You are here:Főoldal»Hírek»Mézeskalács díszítés a Helyi-Ségben
2019.12.12, Thursday

Mézeskalács díszítés a Helyi-Ségben

Mézeskalács workshop-ra várták a szegedi Helyi-Ség kézműves boltba az érdeklődőket. Az üzlet a Csongrád Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére november közepén nyitotta meg ajtaját a Rákóczi téri épület, Török utca felőli oldalán. A Helyi-Ségben a közfoglalkoztatásban és a szociális szövetkezetekben előállított termékek kaphatók.

A mézeskalács díszítés rejtelmeibe avatták be az érdeklődőket az ÖT-MÉhKAs Mézeskalács Készítő és Forgalmazó Szociális Szövetkezet képviselői a szegedi Helyi-Ség kézműves boltban, ahol a közfoglalkoztatásban és a szociális szövetkezetekben előállított termékek kaphatók.

Az ünnepek közeledtével leginkább az újszentiváni kézműves csokoládé és az öttömösi mézeskalács népszerű, de keresik a bácsalmási savanyúságokat vagy a balmazújvárosi száraztésztákat is, a tökmag- és a máklisztet – mondta a bolt üzemeltetője, a bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezettől, Csávás Norbert. Hozzátette: minőségi, adalékanyagoktól mentes portékát kínálnak.
Összesen 7 megyéből, 15 közfoglalkoztatótól érkeznek a kisboltba kézműves termékek.
– Ezek főként kistelepüléseken készülnek. Az elmúlt években a kormányhivatal közfoglalkoztatás szervezésért és végrehajtásért felelős területi szervezetének tapasztalatai szerint, azzal tudunk ezeknek a szövetkezeteknek segíteni, ha piacot teremtünk nekik. Szeged elbír több ilyen üzletet is, hiszen a kézművesség ma egyébként is reneszánszát éli, ugyanakkor ennek a boltnak ad egy speciális jelleget, hogy a termékek szociális szövetkezetekben készülnek – mondta Juhász Tünde kormánymegbízott. Kiderült: a jövőben is terveznek a mézeskalács díszítéshez hasonló akciókat. A workshop-on egyébként mintegy hatvan érdeklődőt avattak be a mézes finomság dekorálásának fortélyiba.