You are here:Főoldal»Hírek»Találd ki magad! – Pályaválasztási vásárt szerveztek Csongrádban
2019.10.18, Friday

Találd ki magad! – Pályaválasztási vásárt szerveztek Csongrádban

Rekordszámú kiállítóval és tematikus napokkal készült a huszadik pályaválasztási vásárra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A rendezvényt idén a Szent-Györgyi Albert Agórában rendezték meg, ahol csütörtöktől szombatig 83 kiállító várja a döntés előtt álló, végzős fiatalokat.

A megye minden általános és középiskolájából érkeznek osztályok a programra. A három nap alatt három különböző célcsoportra koncentrálnak a szervezők: az elsőn a közép-, a másodikon az általános iskolásokat, szombaton pedig a családokat fogadják szakmabemutatókkal és pályaválasztási tanácsadással. 

A középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem mellett nyolc felsőoktatási intézmény mutatkozott be. Ezen kívül 44 középiskola 12 munkáltató és 5 civil szervezet vett részt a kiállításon. Az esemény sajtótájékoztatóján Juhász Tünde kormánymegbízott kiemelte: a felgyorsult világban a fiataloknak nehéz feladat a választás, így a rendezvény célja, hogy ehhez minél több információt nyújtson. Budai László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője arról számolt be, hogy idén 4848-an fejezik be középfokú tanulmányaikata megyében, közülük pedig 69 százalék tervezi a továbbtanulást.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata