Ön itt van:Főoldal»Hírek

 

Tájékoztatom, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya az állatoknak a szállítás és a kapcsolódó műveletek közbeni védelméről szóló 1/2005/EK rendelet 6. cikk (5) bekezdésében előírtaknak megfelelően állatjóléti oktatást szervez élőállat szállítók részére.

Más rizikócsoportok mellett az idei évtől ingyenesen kaphatnak influenza elleni védőoltást a pedagógusok is – jelentette be Szabó Enikő, az Országos Közegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese csütörtökön Szegeden.

A szakember egy a háziorvosok és megyei szakdolgozók számára rendezett tanácskozás szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta, összesen 1,3 millió adag ingyenes vakcina áll rendelkezésre a kor és foglalkozás szerint megállapított rizikócsoportok számára.

Nagykorúvá vált a Pályaválasztási Napok, amely idén is hatalmas tömeget vonzott az Ifjúsági Ház épületébe, mozdulni sem lehetett. Megnéztük, hogy mivel csábítják a fiatalokat a különböző szakmák.

Elérte a nagykorúságot a pályaválasztási napok, idén 18. alkalommal települtek a szegedi IH Rendezvényközpontba az iskolák és más szervezetek – például a honvédség, a rendőrség, a megyei iparkamara, a Contitech gumigyár – képviselői. Csütörtökön és pénteken itt, szombaton a Szent-Györgyi Albert Agóra épületében várják az érdeklődőket.

Az Országos Közegészségügyi Intézet a Csongrád Megyei Kormányhivatalban Influenza szezonnyitó értekezletet rendez november 16-án, Szegeden. Az eseményen, amelyen háziorvosok és megyei szakdolgozók jelenlétére számítanak, részt vesz dr. Szabó Enikő, az OKI főigazgató-helyettese, helyettes országos tisztifőorvos is.

szerda, 15 november 2017 07:53

Így vállalkozz, szegedi fiatal!

Az ország tíz városában tartották meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. A szegedi rendezvényen érdekes tippeket kaphattak a 18-40 évesek egy cég beindításáról, sikeres példákról hallhattak az elmúlt évekből.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is 4-5 ezer érdeklődőt várnak a szervezők a Pályaválasztási napok Csongrád megyei rendezvénysorozatára. Az IH Rendezvényközpontban november 16-án és 17-én a közép - és felsőfokú intézmények standjai mellett a megyénkben működő számos cég és vállalkozás is jelen lesz, kiállítóként. November 18-án, szombaton pedig a családokat várják az Agórába, hogy élő szakmabemutatókkal és pályaválasztási tanácsadással segítsék fiatalok döntését.

A megyei kormánytisztviselők közül egyre többen adnak vért. A hivatalnokok a hét további részében a megye több pontján csatlakozhatnak az akcióhoz.

„Találd ki magad!”

Pályaválasztási Napok Szeged 2017.

November 16-17-18.

IH Rendezvényközpont november 16-17.

Szent-Györgyi Albert Agóra Családi Pályaválasztási Nap november 18.

Idén már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága is bekapcsolódott a szervezésbe, így a 18. alkalommal megszervezett Pályaválasztási Napokon az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a mezőgazdaság. A program, amely a megfelelő szakma vagy hivatás megtalálására készíti fel a fiatalokat, voltaképpen már a kiállítás és vásár előtt egy hónappal megkezdődik az üzemlátogatásokkal, ahol valódi munkakörnyezettel ismerkedhettek az érdeklődők – mintegy kétezren a megyéből. A Találd ki magad! elnevezésű rendezvény első két napján az IH Rendezvényközpontban közel 60 kiállító várja a pályaválasztás előtt álló diákokat – középiskolák, képzőintézmények, munkáltatók. A szombati családi napon már a szülőket is bevonják az információgyűjtésbe, hogy minél megfontoltabb döntés születhessen arról: mi legyen a gyerek? A három napos programra idén is 4-5 ezer érdeklődőt vár a Kormányhivatal.

Közérdekű adatok