Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tőkés László Szegeden mond ünnepi beszédet március 15-én
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.03.09, csütörtök

Tőkés László Szegeden mond ünnepi beszédet március 15-én

Tőkés László volt református püspök, Európai Parlamenti képviselő lesz a kiemelt vendége annak a kétnapos szegedi rendezvénysorozatnak, amellyel a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal idén március 15-ét ünnepli.

A hagyományos, Nemzeti esten adják át a megyei önkormányzat elismeréseit március 14-én, ahol díszpolgári címmel tüntetik ki Tadeusz Kaczort, Magyarország łódź-i, tiszteletbeli főkonzulját. A nemzeti ünnepen családi programok várják a Móra parkban az érdeklődőket, a színpadon pedig a forradalmat és a népi hagyományokat egyaránt megidéző programok váltják egymást. Az ünnepséget koszorúzás zárja Klauzál Gábor Várkerti szobránál, és Dj Náksi valamint a New Level Empire koncertje a színpadon.  

A március 14-én, a 17 órakor kezdődő Nemzeti esten dr. Juhász Tünde, kormánymegbízott köszönti a vendégeket a Kormányhivatal nagytermében. Ezt követően adja át Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a szervezet elismeréseit. Az Elnöki kitüntető díjat Karol Biernaczki levéltár igazgató, tiszteletbeli lengyel konzul kapja. A Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díjban Kása Ferenc pedagógus, a Szegedi Vízisport Egyesület elnöke és a Magyar Ifjúsági Szövetség részesül. Megosztva kapja ugyanezt a díjat Szigeti János nyugállományú tanár és dr. Tápai Miklós nyugállományú jogász. A Csongrád Megyéért díjat a Szegedi Kortárs Balett, Márton Anita súlylökő és a Johannita Segítő Szolgálat, valamint elnökük, Porcsalmy László veheti át. Csongrád megye sajtódíját idén a Toronyirány Magazin szerkesztősége kapja.

Három évtized önzetlen munkáját, a lengyelországi Łódź vajdaság és Csongrád megye gazdasági, kulturális és civil kapcsolatainak ápolását és nemes, közös ügyek anyagi támogatását köszöni meg a megyei közgyűlés Magyarország łódź-i, tiszteletbeli főkonzuljának a díszpolgári cím adományozásával. Tadeusz Kaczor laudációját dr. Suha György, tiszteletbeli konzuli tisztviselőkkel való kapcsolattartásért felelős miniszteri biztos mondja, az ünnep előtti esten.

A műsorban fellépnek a Virtuózok című tehetségkutató műsorban sikeresen szereplő szegedi, Patkós Maja és Patkós Mariann,  hárfa szakos növendékek, Cseh Antal operaénekes valamint Pécsiné Pánczél Mária és Sigmondné Erős Andrea zenetanárok.

Március 15-én, már 14 órától megkezdődnek a programok a Móra Ferenc Múzeum előtti parkban. Itt a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatójával, a Pálffy huszárok pedig közös játékkal: patkódobással és kardvívással várják. A színpadon is 14 órakor kezdődik a műsor. A „Tisztelet a 48-asoknak" című összeállításban elsőként a Rúzsa Sándor népdalkör és citerazenekar idézi meg a szabadságharc hőseinek emlékét katonadalokkal és népdalokkal, majd a makói Forgatós együttes adja elő „Szabadságról mesél a múlt" című táncjátékát.

Az ünnepi megemlékezés 15 órakor kezdődik a múzeum előtt: itt előbb az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából mondja el köszöntő gondolatait B. Nagy László, országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa, majd Tőkés László ünnepi beszédét hallgathatja meg az ünneplő közönség. A reformáció 500. évének szóló tiszteletadás a korábbi, Királyhágómelléki református püspök, jelenlegi Európai Parlamenti képviselő meghívása és jelenléte az ünnepi megemlékezésen, amelyben közreműködik még Kaszás Géza színművész, valamint a Klúg Péter Iskola hallássérült tanulóinak Gondolatjel csoportja.

Az ünnepséget koszorúzás zárja, Klauzál Gábor, reformkori politikus szobránál a Várkertben, de a Móra parkban folytatódik a családi program: 16 órától Dj Náksi, majd a New Level Empire együttes koncertje zárja a délutánt.

 

Forrás: delmagyar.hu

Hivatkozások