Ön itt van:Főoldal»Hírek»A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.04.10, hétfő

A szemerkélő eső sem riasztotta el a mozogni vágyó hivatalnokokat

A ligetben ünnepelték az Egészségügyi Világnapot a megyei kormányhivatal és a társszervezetek munkatársai. A borongós idő ellenére rengetegen eljöttek a péntek délutáni rendezvényre.

Az Egészségügyi Világnap alkalmából szervezett programot a Csongrád Megyei Kormányhivatal az Erzsébet Ligetbe. A kormánytisztviselők mellett a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár, a büntetés végrehajtás, a katasztrófavédelem és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársai is részt vettek a rendezvényen. A minél több mozgásban a Szegedi Tudományegyetem Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatói és hallgatói segítettek, valamint Bagi Mátyás funkcionális tréner és Ipacs Virág preventív gerinctréner. Az egészségstandnál a testzsír százalékot, a testtömegindexet és vérnyomást is megmérték, majd jó tanácsokkal látták el azokat, akiknek kevésbé jó eredményeik születtek.

„Nagyon örülök, hogy a kicsit cudar időjárás ellenére ilyen szép számmal összegyűltünk. Mi általában egy irodában ülünk, s mást sem csinálunk, mint nézünk egy számítógépet. Ilyenkor már az is jól esik, ha az íróasztaltól felkelve egy másik ordába mehetünk át. Most ezzel a napi rutinnal kívánunk szakítani, s átmozgatnánk a tagjainkat” – mondta Juhász Tünde megyei kormánymegbízott. Abban bízik, hogy a rendezvény hagyományteremtő lesz, s a jövőben gyakrabban tudnak erőt és energiát gyűjteni a szabad levegőn.

A rendezvény két díszvendégét is rengetegen ismerhették: Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Bartók Csaba 76-szoros magyar válogatott kézilabdázó, a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club NB1/B-s csapatának edzője is a hivatalnokokkal együtt sportolt.

„Nem a legoptimálisabb az idő, de biztos vagyok benne, hogy a következő órákban a testhőmérsékletet feljebb lehet emelni. Azt gondolom, a jövőben akár heti rendszerességgel is vevők lennének az itt megjelentek arra, hogy az irodai munka után itt a ligetben mozoghassanak, sportolhassanak péntek délutánonként” – vélekedett Bartók Csaba.

„Amíg aktív sportoló voltam, nem igazán éreztem át az ilyen rendezvények jelentőségét. Az elmúlt három évben azonban nekem is szembesülnöm kellett azzal, hogy nehéz összeegyeztetni a munkát és a mozgást. A saját tapasztalatom az, hogy mind a fizikumnak, mind a mentális állapotnak ez óriási előnyt jelent” – fogalmazott az olimpiai bajnok vízilabdázó. Arra biztatta az összegyűlteket, hogy ne csak a kormányhivatal rendezvényein, hanem saját erőből is törekedjenek a minél több mozgásra, az egészség megőrzésére.

Kipróbálhatták a mini tájfutást, nordic walkingot, a stretchinget és a gerinctornát is a kilátogatók. A bemelegítő edzés után rögtön egy kötélhúzással kezdtek. Ugyan hiába erősített a „keleti” csapat Varga Márta kommunikációs vezetővel és Juhász Tünde kormánymegbízottal, végül őket húzták el a Belvárosi híd irányába. Igaz, az előzetes kéréssel ellentétben megelégedett azzal a döntőbíró, hogy ne Kecskemétig, csak a gyep másik feléig húzzák el a riválisokat.

 

Forrás: szegedma.hu

Hivatkozások