Ön itt van:Főoldal»Hírek»"Neked munka nekem álom"- kormányablak ügyintézőként próbálta ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal
szerda, 31 május 2017 07:53

"Neked munka nekem álom"- kormányablak ügyintézőként próbálta ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

A Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozott a Kreatív Formák Alapítvány „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezéséhez, és biztosította egy megváltozott munkaképességű fiatal számára a lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjen a kormányablak ügyintéző feladatokba. Tegnap 10 és 14 óra között a szegedi, Rákóczi téri Kormányablak egyik munkaállomásán - saját kérésére - Kajtár Csaba segédkezett az ügyfelek kiszolgálásában.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal mindig nyitott volt az egészségkárosodással, fogyatékossággal élők támogatására. A „Neked munka, nekem álom” elnevezésű országos projektben is teljes együttműködést tanúsítva,segített a munkahely-kipróbálásba bevonható munkáltatók elérésében az alapítványnak, illetve egy mozgásában korlátozott fiatal informatikusnak nyújtott lehetőséget arra, hogy kipróbálhassa magát a kormányhivatali ügyfélszolgálati munkatárs pozícióban.
Csaba születésekor mozgató idegrendszeri sérülést szenvedett, emiatt számít megváltozott munkaképességűnek: járása komplikáltabb, lassabban mozog. Betegsége okán olyan munkahelyet keres, ahol ülő munkát végezhet. Érdekli a közigazgatás, az ügyintézés, ezért jelezte a program szervezőinek, hogy szívesen megismerné ezt a munkakört és szerezne itt tapasztalatot.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Kreatív Formák Alapítvány között több éve létezik munkakapcsolat, amelyet tavaly februárban Együttműködési megállapodásban is megerősített dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Rója Ferenc, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Ezért volt kézenfekvő, hogy a hivatal teljesíti Csaba álmát.

Május 30-án, kedden délelőtt 10 órakor dr. Holubán Csilla, a Szeged Járási Hivatal vezetője fogadta a megváltozott munkaképességű fiatalt és a kormányablak osztály munkatársai mutatták be számára az ügyintézői munkakörrel együtt járó feladatokat.
Csaba nagyon érdeklődő, együttműködő, volt és ügyesen kommunikált az ügyfelekkel. Munkáját a nap végén oklevéllel köszönte meg a járási hivatal vezetője.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Közérdekű adatok