Ön itt van:Főoldal»Hírek»Tájegységi trófeaszemle a szakmai együttműködés jegyében
kedd, 12 szeptember 2017 08:03

Tájegységi trófeaszemle a szakmai együttműködés jegyében

A Földművelésügyi Minisztérium Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztály főosztályvezetője, Bajdik Péter is jelen volt azon a megyei trófeabírálaton, amelyet a Csongrád megyei hagyományoknak megfelelően ezúttal is együtt végeztek a vadászati hatóság szakemberei a tájegységi fővadászokkal, valamint a vadászkamara szakembereivel, Ásotthalmon.

A megyei vadászati hatóság nevében dr. Juhász Tünde köszöntötte a tájegységi trófeaszemlén megjelent csaknem száz résztvevőt.
beszédében hangsúlyozta: a vadászok számára kiemelkedő jelentőséggel bír ez az esemény, mert arról tanúskodik, hogy egy adott területen milyen a vadgazdálkodás színvonala, az arra érdemes vad óvását milyen eredménnyel végzik. „Mi kijelenthetjük - és remélem ezek a mai trófeák is igazolásul szolgálnak erre -, hogy a mi vadásztársaságaink jóvoltából Csongrád megyében olyan példái vannak a felelősségteljes vadgazdálkodásnak, ami országos szinten is kiemelkedő. „ – mondta a kormánymegbízott.
A kormánymegbízott utalt a múlt évben megváltozott jogi környezetre, a vadászati törvényre, amely új területek kijelölését írta elő és a határok átszabásával új viszonyok teremtődtek. Kiemelte: kormányhivatalunk az egyeztetések során mindvégig elkötelezett volt a kompromisszumos megoldások megszületése mellett. Végül dr. Juhász Tünde arra tett ígéretet, hogy a vadászati hatóság, mindig partnere lesz a Csongrád megyei vadászoknak, az összehangolt, kitartó és következetes szakmai munkában.


CSMKH Sajtószolgálat

Közérdekű adatok