Ön itt van:Főoldal»Hírek»Egyre olcsóbb, komfortosabb, és környezetkímélőbb épületekben működik a Kormányhivatal
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.10.02, hétfő

Egyre olcsóbb, komfortosabb, és környezetkímélőbb épületekben működik a Kormányhivatal

Egy nyertes energetikai pályázat keretében napkollektorokat vagy napelemeket kapott kilenc Csongrád Megyei Kormányhivatal által használt ingatlan. A most záruló projektnek köszönhetően 131 047 000 forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból valósult meg energiatakarékos beruházás.

A megye öt településén zajlott fejlesztés részleteiről, a hivatal 
Rehabilitációs Ellátási és Szakértő Osztálya Sólyom utcai épületének tetején tartott sajtóeseményen számolt be dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Nemcsok Dénes Sándor, környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár.  Az itt kialakított, 50 kilowattos napelemes rendszer számít a projekt legnagyobb beruházásának.

"A kormányhivatal 2014 óta tudatos ingatlanracionalizálásba kezdett, ennek eredményeként igyekeztünk jobban kihasználni a ránk bízott épületi állományt. Harmincnyolccal csökkentettünk az objektumaink számát, így jelenleg ötvennégy ingatlant veszünk igénybe ” – mondta el a projektzárón Juhász Tünde. A kormánymegbízott hozzátette, az elmúlt három év alatt a megmaradt ingatlanok fejlesztésére közel 2,5 milliárd forintnyi KEHOP és KEOP pályázati forrást használt fel a hivatal, amelyek köszönhetően összesen harminchat létesítményt tudtak korszerűbbé, az energiafelhasználást tekintve hatékonyabbá, és üzemeltetési szempontból olcsóbbá tenni.

Nemcsok Dénes Sándor elmondta, példaértékűnek tartja a Csongrád megyei projektet, hiszen kevesebb, mint egy év alatt jutott el a kezdeti lépésektől az átadás pillanatáig. A napelemes beruházásról szólva hozzátette: ez az az energetikai fejlesztés, amely a rácsatlakozás után azonnal bizonyítja hasznosságát, míg például a hőszigetelés, vagy a nyílászáró csere hatása az energiafelhasználásra leghamarabb egy fűtési szezon eltelte után jelentkezik.

A korszerűbb technológiák alkalmazásától éves szinten jelentős energia- és költségmegtakarítást vár a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A projekt kiemelt célkitűzése, hogy az egyes épületek villamos energia felhasználásának megújuló energiaforrásra való teljes vagy részleges áttérését biztosítsa, ezáltal csökkentse az egyes épületek működési költségeit. A napelemes rendszer elemei közül a napelem táblák a tetőkre, az inverterek az épületen belül kerültek elhelyezésre. A rendszer a közüzemi hálózatra csatlakozik. A megtermelt elektromos áramot elsődlegesen helyben használják fel, a többlet energia a közüzemi hálózatba kerül visszatáplálásra.

A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet vagyonkezelésében lévő illetve használatában álló ingatlanok energiatakarékosabban és környezetbarátabb módon működjenek.

Hivatkozások