Ön itt van:Főoldal»Hírek»EGY KARNYÚJTÁSNYIRA KERÜLT AZ ÁLLAM AZ ÜLLÉSIEKHEZ
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.10.02, hétfő

EGY KARNYÚJTÁSNYIRA KERÜLT AZ ÁLLAM AZ ÜLLÉSIEKHEZ

Országszerte is példaértékűnek számít az az összefogás, amit a helyi önkormányzat, a megyei kormányhivatal és több minisztérium tanúsított az üllési kormányablak kialakításához. A beruházás által az eddigieknél jóval könnyebben vehetik igénybe az állami szolgáltatásokat a térségben élők.

A pénteki ünnepélyes átadáson Nagy Attila Gyula polgármester kifejtette, a polgármesteri hivatal teljes energetikai korszerűsítésével párhuzamosan alakították át az okmányirodát kormányablakká. A beruházást önkormányzati önerő, a Csongrád Megyei Kormányhivatal által elnyert pályázat, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium segítségével valósították meg. „Ez nem csak Üllésnek, hanem az egész környéknek hatalmas előrelépést jelent, mivel a kormányablak által az állam sokkal közelebb, szinte karnyújtásnyira került az itt élőkhöz” – tette hozzá. A nagyközség első embere köszönetet mondott B. Nagy Lászlóországgyűlési képviselőnek, amiért minden üllési fejlesztést kiemelten támogat, s megmutatja, hogy teljes mértékben a lakosok mellett áll.

Juhász Tünde kormánymegbízott szerint mivel a legközelebbi járási központ Mórahalom, ezért Üllés és az ahhoz tartozó tanyás térség eddig speciális helyzetben volt, és nehezen tudta igénybe venni a közigazgatási szolgáltatásokat. „A kormányablak elmúlt néhány hetes működése máris igazolja, hogy a projektnek volt létjogosultsága. Az okmányirodában évente mintegy 9 ezer ügyet intéztek, a becslések szerint ez a szám akár meg is duplázódhat” – fejtette ki a kormánymegbízott. A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője szimbolikusnak nevezte a szeptember 29-i átadót, amikor egy helyi közösség törekvésének tudtak eleget tenni, mivel szeptember 30. a helyi önkormányzatok napja – 1990-ben, a rendszerváltás után ezen a napon tartották meg az első szabad önkormányzati választást Magyarországon.

Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség területi közigazgatás-fejlesztésért felelős helyettes államtitkár is a beruházás fontosságát méltatta, míg Nemcsok Dénes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a megyei kormányhivatal összesen 1,2 milliárd forint értékben végez épületenergetikai felújításokat a térségben. A munkálatok 80 százaléka már elkészült, a fennmaradó résszel pedig az év hátralévő részében szeretnének végezni.

„Voltak, akik ellenezték az üllési kormányablak létrejöttét, de a kitartás és a szorgalom végül meghozta gyümölcsét” – jelentette ki B. Nagy László. A fideszes országgyűlési képviselő szerint az egész országban egyedülálló, hogy négy-öt különböző helyről biztosítottak forrást a beruházás megvalósításához. A politikus úgy véli, hozzátartozik a mai kor követelményeihez, hogy helyben, az eddigieknél jóval gyorsabban és hatékonyabban intézhetik el az itt élők az állami szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyeiket. Csongrád megye fejlesztési biztosaként még elmondta, Üllés eddig 35 sikeres európai uniós fejlesztésen van túl, amelyek által összesen 515,5 millió forint érkezett a településre.

 

Forrás: szegedma.hu

Képgaléria

View the embedded image gallery online at:
http://www.csmkh.hu/hu/2949#sigProGalleria0e10ab0d3e

Hivatkozások