Ön itt van:Főoldal»Hírek»2020-ra megszüntetik az utolsó nagy létszámú gyermekvédelmi otthonokat
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.10.20, péntek

2020-ra megszüntetik az utolsó nagy létszámú gyermekvédelmi otthonokat

2020 végére a kormány a megmaradt 13 nagy létszámú gyermekvédelmi otthont is bezárja - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár csütörtökön Szegeden. A gyermekvédelmi szakellátás legfontosabb feladata, hogy a 23,5 ezer állami gondozásban élő gyermek valóban életre szóló esélyt kapjon - mondta Czibere Károly azon a regionális gyermekvédelmi konferencián, amelyet a dél-alföldi régió gyermekvédelmi szakembereinek rendeztek a Gyermekvédelmi törvény elfogadásának 20.évfordulója alkalmából.

A három megyés konferencia vendégeit köszöntő beszédében Juhász Tünde kormánymegbízott, mint a területi gyámügyi hatósági feladatokat ellátó hivatal vezetője elmondta, Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hangoztatni, hogy a gyermekvédelem kulcsa a jelzőrendszer, a jelzőrendszer tagjainak munkája, feladatvállalásai. „Ők azok a szakemberek, akik először látják, érzik nincs minden rendben, valamit tenni kellene. Köszönetet kell mondani minden egyes védőnőnek, óvodai, iskolai pedagógusnak, gyermekorvosnak, aki lelkiismeretesen jelzi az illetékes hatóságok felé, ha egy gyermeket veszélyeztetettnek lát. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nem könnyű feladat az első lépést megtenni, mégis muszáj, hogy felülkerekedjünk félelmeinken a cél érdekében. A cél pedig nem lehet más, mint hogy egy gyermek sem maradjon magára segítség nélkül.”– hangsúlyozta a kormánymegbízott, megköszönve valamennyi az ágazatban dolgozó lelkiismeretes munkáját. A konferencia során több előadást hallgathattak meg a résztvevők szakemberek tolmácsolásában.

Dr. Czibere Károly beszédében hangsúlyozta, a gyermekek boldogságára és biztonságára épül a jövő Magyarországa. Ezért a kormány minden eszközzel fejleszti a gyermekeket segítő és támogató rendszereket. Ezek közül kiemelte a családtámogatási rendszer folyamatosan bővítését, melynek köszönhetően ma Magyarország - GDP arányosan - az OECD átlagának kétszeresét költi a családok támogatására.

Az államtitkár a felzárkóztatáspolitika területén tett lépések között említette az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztését, azt, hogy az első kilenc évfolyamban valamennyi diák ingyen kapja a tankönyveit. A gyermekjóléti központok számát négyszeresére növelték, így ma minden járásban működik ilyen. A gyermekvédelmi jelzőrendszernek köszönhetően - mellyel már a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók számára is kötelező az együttműködés - időben észlelhetők a gyermekek veszélyeztetésének, elhanyagolásának, bántalmazásának jelei - közölte a politikus. Az államtitkár kitért arra is, az ágazatban az elmúlt négy évben 50 százalékkal növekedtek a bérek, a 2013-as 143 ezer forintos átlagról 212 ezer forintra. A folyamat folyatódik, jövőre az átlagbér 230 ezer forint lesz.

(MTI – Csongrád Megyei Sajtószolgálat)

Hivatkozások