Ön itt van:Főoldal»Hírek»Megjelent a megyei ügynöknévsor - Ön kíváncsi rá, kik vannak rajta?
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.11.07, kedd

Megjelent a megyei ügynöknévsor - Ön kíváncsi rá, kik vannak rajta?

Bálint László állambiztonsági kutató legújabb könyve több mint 25 évnyi kutatómunka után készült el, a szakember közel 1300, fedőnévvel megismert szereplőből 800-at azonosított.

Bemutatták Bálint László állambiztonsági kutató legújabb könyvét, A hálózati nyilvántartás szereplői – Az államvédelmi és állambiztonsági hálózat nyilvántartása Szegeden és Csongrád megyében című kötetét a kormányhivatal Pártkontroll szobájában.
 

A munka egyedülálló, mert közreadja a megyében 1945 és 1989 között önként, kényszerrel vagy akár fiktíven beszervezett, a köznyelvben csak ügynökként emlegetettek névsorát.


Több mint 25 évnyi kutatómunkának köszönhetően közel 1300, fedőnévvel megismert személyt tartalmaz a könyv, amelyekből Bálint László 800-at azonosított. A szerző a bemutatón leszögezte: a kötet célja nem politikai vagy más szándékú lejáratás, megbélyegzés, hanem a tényszerű, bizonyítható, történelemtudományi szempontból fontos információk gyűjteménye. Bálint Lászlóval Miklós Péter  történész, a hódmezővásárhelyi Emlékpont igazgatója beszélgetett a bemutatón.
 

 
Fotók: Borbola Lilla

 

 

 

 Forrás: delmagyar.hu

Hivatkozások