Ön itt van:Főoldal»Hírek»Kétszáz kormányhivatali dolgozó ad vért a jövő héten
hétfő, 13 november 2017 07:55

Kétszáz kormányhivatali dolgozó ad vért a jövő héten

November 13-tól, azaz hétfőtől november 17-e péntekig tart a Véradó hét, amelynek keretében ismét vért adnak az állami tisztviselők. A Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül előzetesen több mint kétszázan csatlakoztak a Miniszterelnökség felhívásához. 

Az állami tisztviselőket hagyományosan minden évben kétszer hívják vért adni – ez már a 14. alkalom. Az országos akciót jellemzően olyan időszakok előtt szervezik, amikor gyakoribb az átmeneti vérhiány: a nyár elején és a tél beköszönte előtt. A kijelölt héten, Budapesten minden nap más minisztériumban, illetve a megyei kormányhivatalokban is van lehetőség a véradásra. 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal akcióhoz csatlakozó dolgozóinak létszáma eddig mindig meghaladta a 100-150 főt, ezúttal azonban több mint kétszázan jelentkeztek a felhívásra. A szegedi véradáson a Kormányhivatal központi épületének földszintjén, 150-nél is többen fognak megjelenni. A Csongrád Megyei Vérellátó Szolgálat munkatársai a Csongrád teremben 10 és 15 óra között várják őket, a járási hivatalok dolgozói pedig a makói, hódmezővásárhelyi, szentesi véradó állomásokon adnak vért a héten. 

Várjuk a sajtó munkatársait is a szegedi eseményen, délelőtt 10 órakor (Rákóczi tér 1.). 

Itt dr. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője áll a sajtó munkatársai rendelkezésére. 

Szeged, 2017. november 11. 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

 

Közérdekű adatok