Ön itt van:Főoldal»Hírek»„Találd ki magad!” - Pályaválasztási Napok Szeged, 2017. november 16-18.
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.11.13, hétfő

„Találd ki magad!” - Pályaválasztási Napok Szeged, 2017. november 16-18.

„Találd ki magad!”

Pályaválasztási Napok Szeged 2017.

November 16-17-18.

IH Rendezvényközpont november 16-17.

Szent-Györgyi Albert Agóra Családi Pályaválasztási Nap november 18.

Idén már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága is bekapcsolódott a szervezésbe, így a 18. alkalommal megszervezett Pályaválasztási Napokon az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a mezőgazdaság. A program, amely a megfelelő szakma vagy hivatás megtalálására készíti fel a fiatalokat, voltaképpen már a kiállítás és vásár előtt egy hónappal megkezdődik az üzemlátogatásokkal, ahol valódi munkakörnyezettel ismerkedhettek az érdeklődők – mintegy kétezren a megyéből. A Találd ki magad! elnevezésű rendezvény első két napján az IH Rendezvényközpontban közel 60 kiállító várja a pályaválasztás előtt álló diákokat – középiskolák, képzőintézmények, munkáltatók. A szombati családi napon már a szülőket is bevonják az információgyűjtésbe, hogy minél megfontoltabb döntés születhessen arról: mi legyen a gyerek? A három napos programra idén is 4-5 ezer érdeklődőt vár a Kormányhivatal.

A kiállítás november 16-án, 10 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, amelyen dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium Képzésfejlesztési és Intézményfelügyeleti Főosztály helyettes vezetője mond köszöntőt, majd kihirdetik a kedvenc szakmát, hivatást bemutató, megyei rajzpályázat díjait.

A rendezvényen 42 középfokú intézmény mellett, a Szegedi Tudományegyetem karai is megjelennek, valamint tizenkét cég képviselteti magát. A szervezők még a kiállítás berendezésével is segítik a látogatókat: az iskolák, képzőintézmények standjai mellett a leendő munkáltatók kaptak helyet. Például a Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola mellett a Bonafarm csoport a kiállító vagy a Gábor Dénes Szakgimnázium a MÁV-val szerepel. Egymás mellett lesz a Bartha János Iskola és a Hungerit Zrt. is, hasonlóan a Déri Miksa Szakgimnázium és a DÉMÁSZ standjaihoz.

A továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen érettségi bizonyítvány kiadásának feltétele ma már az ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. Erről, és a megszerzés lehetőségeiről is kaphatnak információt a diákok: külön teremben találkozhatnak a civil szervezetek képviselőivel.

A folyamatos szakma bemutatók mellett az Alternatíva Egyesület – Média Kommandó csoportja a kilátogatók segítségével a rendezvényről napi újságot szerkeszt, de kérdőíves felmérés is készül a diákok és a szülők köreiben a pályaválasztás témájáról. Ezt pedig a Szegedi Szakképzési Centrum Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnázium tanulói végzik, a KSH munkatársainak segítségével.

Az IH Rendezvényközpontban a kiállítást színvonalas színpadi műsor kíséri, melynek keretében szintén iskolák mutatkoznak be.

A Pályaválasztási Napok harmadik napján a családokat várják a Szent-Györgyi Albert Agórába. Itt szintén a munkáltatók, képzők és szakmák bemutatkozása zajlik majd, de emellett önismereti kérdőívek és nyelvi szintfelmérőket kitöltésével is próbálkozhatnak az érdeklődők. A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai a pályakezdők adó és járulék ügyeivel kapcsolatban nyújtnak felvilágosítást a helyszínen, és lehetőség lesz ügyfélkapu nyitására is.

A rendezvényeken a résztvevők egy helyen és egy időben kapnak bőséges információt a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről és egyénre szabott segítséget a szakemberektől - mindezt érdekes, lendületes, emberközeli formában.

Az idei PÁV-on a tavalyi évhez hasonlóan 4-5 ezer érdeklődőt várnak a szervezők és az együttműködő partnerek:

  • a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
  • a Nemzeti Agárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete
  • a Szegedi Szakképzési Centrum
  • a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum
  • a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
  • a Junior Achievement Magyaroszág Alapítvány
  • a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Érdemes folyamatosan figyelni a ”találd ki magad” facebook oldalt is, ahol a felhívásokat, fotókat és az eseményeket lehet nyomon követni: facebook.com/talaldkimagad

Szeged, 2017. november 12.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

 

 

Hivatkozások