Ön itt van:Főoldal»Hírek»ÚTKERESŐ - Pályaválasztási Napok 2017. november 16 - 18. Szeged
csütörtök, 23 november 2017 13:59

ÚTKERESŐ - Pályaválasztási Napok 2017. november 16 - 18. Szeged

Útkereső – a Pályaválasztási Napok instant magazinja

„Találd ki magad!”

2017.november 16-18

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei Pályaválasztási Napok rendezvénysorozat. Az októberben indult üzemlátogatásokkal együtt a három napos kiállítás és vásár összesen hétezer fiatalt mozdított meg a sikeres pályaválasztás irányába. Idén a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamra mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága is bekapcsolódott a szervezésbe, lebonyolításba. Így sikerül egy másik nagyon fontos nemzetgazdasági ágazat, a mezőgazdaság munkaerőigényére is ráirányítani a fiatalok figyelmét.

A rendezvény első két napjának, a Pályaválasztási Kiállításnak Szegeden, az IH Rendezvényközpont adott helyet, ahol a megye közép és felsőfokú intézményei mutatkoznak be, szakma bemutatókkal. A képzők mellett megyénkben működő cégekkel is találkozhatnak az érdeklődők. A 46 közép és felsőfokú megyei képzőintézmény mellett 12 munkáltató és 6 civil szervezet jelent meg.

A harmadik napon Karriervárossá alakult a Szent-Györgyi Albert Agóra, az IH-ból átköltöztek a kiállítók. A Foglalkoztatási Főosztály tanácsadói mellett a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai is segítették a pályaválasztás előtt álló diákok pályaorientációját a kitöltött önismereti kérdőívek kiértékelésével. A Katedra nyelviskola hat nyelvből végzett nyelvi szintfelmérést, amelyet nagy örömmel fogadtak a szülők. A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársainál a játékos feladatok mellett ügyfélkapu nyitására is lehetőség volt. Rendezvényt a három nap alatt 5500 fő kereste fel.

Az Útkereső instant magazint az egyik kiállító, Alternatíva Egyesület MédiaKommnadó Műhelye készítette.

A MédiaKommandó egy szakmai csoport, amelynek pedagógusok, ifjúságsegítők,médiaszakemberek és fiatalok a tagjai. A csapat kitelepül egy-egy a rendezvényre, és ott, bevonva a helyi fiatalokat, velük közösen készíti el az adott eseményt, a helyi fiatalok életét, véleményét bemutató instant újságját, amely a rendezvény végére már kézbe fogható, olvasható.

forrás: mediakommando.hu

Foglalkoztatási Főosztály Felhívása

Közérdekű adatok