Ön itt van:Főoldal»Hírek»Több száz embernek segít a foglalkoztatási paktum
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.12.20, szerda

Több száz embernek segít a foglalkoztatási paktum

Újabb állomásához érkezett a Makói Foglalkoztatási Paktum, amelynek célja, hogy a munkaerőpiaci kínálatot és keresletet összehangolja a térségben. Februárban kezdődhet a foglalkoztatási stratégia megvalósítása.

A munkahelyteremtés növelésének érdekében pályázott 2016-ban Makó a helyi foglalkoztatási program megvalósítására. Ennek eredményeként jött létre 2017 nyarán a Foglalkoztatási Paktum Iroda a városban, amely eddig mintegy 300 vállalkozással vette fel a kapcsolatot, tudtuk meg a polgármestertől.

A programban az önkormányzat partnerei a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat, a Marosmenti Vállalkozások Szövetsége, illetve a Givaudan Hungary Kft is, képviselőikkel ma együttműködési megállapodást írt alá Farkas Éva Erzsébet.

– A makói a megye hatodik foglalkoztatási paktuma, amely egy sajátos szemlélettel közelít a foglakoztatás fellendítéséhez. Az önkormányzatok, vállalkozások együttműködésére épít, a valós munkaerőpiaci igények feltárásával. Ehhez lehet támogatásokat nyújtani, ami kiterjed a munkavállalói járulékokra, utazási költségekre, képzésekre, de akár lakhatási támogatásra is – mondta el Juhász Tünde kormánymegbízott.

A 2020 végére ezekből a támogatásokból mintegy hatszázat lehet majd igénybe venni, egy munkavállaló azonban több félét is kaphat egyszerre.

– Tagadhatatlan, hogy öt évvel ezelőtt könnyebb volt munkavállalót találni, ezt mi is tapasztaljuk. Szerencsére évről évre tudunk bővíteni, ehhez azonban nekünk is szükségünk van megfelelően képzett munkaerőre – tájékoztatott a Givaudan Hungary ügyvezető igazgatója.

Karkas Mihály hozzátette: ők elsősorban azért csatlakoztak, hogy megosszák a részt vevőkkel a szakmai tapasztalataikat, ezzel támogatva a program sikerét.

 

Forrás: makohirado.hu

Hivatkozások