Ön itt van:Főoldal»Hírek»Két alapkövet is leraktak Mórahalmon - munkásszállás és szakképző iskola épül a városban
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.12.21, csütörtök

Két alapkövet is leraktak Mórahalmon - munkásszállás és szakképző iskola épül a városban

A munkásszálló megépülése valamennyiünk érdeke, mert a munkaerőhiányra gyorsan és hatékonyan kell reagálni. Arra kifejezetten büszke vagyok, hogy Mórahalom a nyertese az első munkásszállás létesítését támogató pályázatnak – mondta Nógrádi Zoltán, a település polgármestere az ország első, kormányzati támogatással megépülő munkásszállásának alapkőletételén. A polgármester hozzátette, a kétszintes, 20 lakóegységes, 94 férőhelyes munkásszállás építésének 441 millió forintos költségéből 263 millió forintot kormányzati támogatás fedez, a fennmaradó rész az önkormányzat önereje.

Az eseményen jelen volt Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, aki azt mondta, örömteli egy olyan beruházás kezdetén részt venni, ami újabb lendületet ad a térség fejlődésének.

Csongrád megye a 2010-es kormányváltás óta jelentősen fejlődött. A foglalkoztatottak száma nőtt a térségben, a munkanélküliek száma csökkent. A megyében megvalósult a teljes foglalkoztatottság. Minden járásban javult a munkaerőpiaci helyzet. Aki akar, talál munkát magának. A munkaerő mobilitásának fejlesztésére pedig kiváló a munkásszállás

– mondta ünnepi beszédében az államtitkár. Eddig hat önkormányzat, elsőként Mórahalom, illetve a megyében Újszentiván pályázata kapott támogatást. A minőségi szállást biztosító épület egy új lakóövezet első elemeként 2018 őszére készül el.

Juhász Tünde kormánymegbízott úgy fogalmazott, ha van jó cél, és Mórahalmon volt, akkor jó eséllyel lehet számítani a kormány támogatására.

A munkásszállás mellett Mórahalom központjában, az általános iskolától nem messze 900 millió forintos kormányzati forrásból két ütemben szakképző iskola épül. A beruházás első elemeként már elkészült az oktatási intézmény gyakorlóközpontja, ahol gyógymasszőröket és gyógypedagógiai asszisztenseket képeznek.

A főépület, amelynek alapkövét szintén szerdán tették le, 2018 őszére készül el. A Tóth János piarista szerzetesről elnevezett iskolában a következő tanévtől kezdve a helyi munkaerőpiaci igényekhez igazodva informatikusokat, vendéglátóipari szakembereket, valamint pedagógiai asszisztenseket oktatnak. Az intézmény diákjai közé a Homokhátság mellett a Vajdaság északi részéről is várnak fiatalokat. Beszédében Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója pályafutása kiemelkedő pontjának nevezte az alapkőletételt.

Előbb a 94 férőhelyes munkásszálló, majd a Tóth János piarista szerzetesről elnevezett szakképző iskola alapkövét rakták le szerdán Mórahalmon. Fotó: Kuklis István

 

Forrás: delmagyar.hu

Hivatkozások