Ön itt van:Főoldal»A Hivatalról»Elektronikus ügyintézés
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzánk. Bár szeretnék, de elfoglaltságaim miatt ritkán tudok találkozni azokkal, akik személyesen szeretnék megosztani velem hivatalos ügyüket. 
Szerencsére az internet világa megoldást adhat erre: kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és egy héten belül válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, Kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2011.04.21, csütörtök

Elektronikus ügyintézés

Általános útmutató az elektronikus nyomtatványkitöltő használatához

Dokumentum feltöltése

  1. Töltse le az ANYK általános nyomtatványkitöltő keretprogramot a www.magyarorszag.hu/allampolgar/szolgaltatasok/adonyomtatvany.html honlapról és telepítse azt. (fontos, hogy az Abev és Abevjava programok közül az Abevjava-t telepítse)
  2. Töltse le a nyomtatványt hivatalunk honlapjáról és telepítse azt.
  3. Indítsa el az ANYK programot. A szervezetek közül válassza a "Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal"-t.
  4. Az Adatok/Új nyomtatvány menüpontban nyissa meg a nyomtatványt.
  5. Töltse ki az űrlapot. Ha szükséges, és az űrlap típusa megengedi, csatolhat hozzá más dokumentumo(ka)t (fájlokat) is (pl. szkennelve).
  6. Kitöltés után készítse elő a nyomtatványt elküldésre: kattintson a Kapcsolat az ügyfélkapuval/Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre menüpontra. Ekkor a program ellenőrzéseket is végez. Jegyezze fel a nyomtatvány helyét és nevét.
  7. Nyomtatvány elküldése: ha hibátlan a nyomtatvány, akkor kattintson a Kapcsolat az ügyfélkapuval/Elektronikus küldés ügyfélkapun keresztül menüpontra. Ez megnyitja a számítógép alapértelmezett internet böngészőjét, és betölti a www.magyarorszag.hu főoldalát.
  8. Jelentkezzen be a személyes ügyfélkapujába.
  9. Töltse fel a dokumentumot (6. pont szerint feljegyzett mappában találja).

A hivataltól válasz a beadványra személyes ügyfélkapujának (www.magyarorszag.hu) tárhelyére érkezik.

 

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény alapján meghatározott elektronikus kapcsolattartás

 

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (továbbiakban: Pp.) 340/B. § és 341/J. §-ai értelmében a közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálata, illetve a birtokvédelmi határozat megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél, illetve a belföldi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezet a keresetlevelet általános nyomtatványkitöltő (a továbbiakban: ÁNYK) űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével köteles benyújtani az elsőfokú közigazgatási határozatot hozó szervhez, illetve a birtokvédelmi határozatot hozó jegyzőhöz.

A Pp. 397/I. § (1) bekezdése szerint 2016. június 30. napjáig e törvény azon rendelkezéseit, amelyek kötelező, illetve kizárólagos elektronikus kapcsolattartásról rendelkeznek, akkor kell alkalmazni, ha a fél vagy képviselője, illetve az elektronikus kapcsolattartással egyébként érintett az elektronikus kapcsolattartást választja. A Pp. 397/I. § (2) bekezdés b)-c) pontja szerint 2016. július 1-jétől a kötelező elektronikus kapcsolattartás tekintetében e törvénynek a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi CLXXX. törvénnyel megállapított 340/B. §-át a 2016. július 1. napján és az azt követően indult közigazgatási eljárás során hozott határozat bírósági felülvizsgálata iránti perekben, 341/J. §-át a 2016. július 1. napján és az azt követően indult jegyző előtti birtokvédelmi eljárás során hozott birtokvédelmi határozat megváltoztatása iránti perekben kell alkalmazni.

 

Nyomtatványok a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény alapján meghatározott elektronikus kapcsolattartáshoz

Hivatkozások