Ön itt van:Főoldal»Hírek»2017. február 4. Rák Világnap
 

A kormánymegbízott válaszol

Tisztelt Látogató!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetőjeként örülök, ha bizalommal fordul hozzám.
Kérem, pár sorban írja le nekem a problémáját, adja meg elérhetőségét és válaszolni fogok a kérdésére. 
 
 
Üdvözlettel: Dr. Juhász Tünde, kormánymegbízott Üzenetküldés
 

Megjelent a 2018. évi munkahelyteremtő pályázat

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018-2019. évi központi kerete terhére 5 milliárd Ft támogatási keretösszeggel hirdette meg pályázatát. A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

 

Bővebb információ

2017.02.03, péntek

2017. február 4. Rák Világnap

Az International Union Against Cancer (UICC) 2000.év februárjában, Párizsban tartott első rákellenes világkongresszusán hirdették meg annak emlékére, hogy a kongresszus február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a rák ellen. A Magyar Rákellenes Charta 2015.02.04-én alakult meg az alábbi civil szervezetekkel: A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület és a Magyar Hospice Alapítvány. A Magyar Rákellenes Charta azzal a céllal alakult meg, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét mindazokra a problémákra, amelyeket a daganatos betegségek egyéni, családi és társadalmi szinten jelentenek.

Mi az üzenete a "Rák Világnapnak"?                             

A daganatos megbetegedések még most, a III. évezred elején is a második legpusztítóbb betegséget jelentik. Bár a tudomány minden területe, így az orvostudomány is nagy lépésekkel fejlődik, a rák sajnos mind a mai napig a súlyos betegségek közé tartozik. Mivel azonban ismerjük a kialakulásának kockázati tényezőit (dohányzás, táplálkozás, életmód stb.), ezért nem állunk teljesen tehetetlenül a daganatos betegségekkel szemben: a rák kialakulásának veszélye csökkenthető! A legtöbb korán felfedezett daganat gyógyítható.

A rák elleni felelősségteljes küzdelem mindannyiunk közös ügye. Mindenki tehet valamit saját területén a daganatos betegségek leküzdésében, gyógyításában: orvosok, kutatók, betegek, gyógyszer-gyártók, politikusok és a média képviselői is. Életünk szinte minden egyes területe érintett a családtól a társadalom széles köréig (nemzeti rákellenes programok), a munkavédelemtől a közlekedéspolitikáig, a törvényhozástól a környezetvédelemig minden területen kimutatható a felelősség a daganatos betegségek megelőzésében.

Célunk a szervezett népegészségügyi szűrésekkel megelőzhető halálozások kockázatának csökkentése, a megbetegedések kedvezőtlen irányának megváltoztatása.

A lakosság egészségtudatosságának fejlesztése, a népegészségügyi ingyenesen igénybe vehető szűrővizsgálatokon - mell, méhnyak és vastagbélszűréseken - való részvételi hajlandóság növelése.

 

Csongrád Megyei Kormányhivatal

Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály

Hivatkozások