Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sándorfalván is megnyílt a kormányablak
2018.04.05, csütörtök

Sándorfalván is megnyílt a kormányablak


Sándorfalván szerdán hivatalosan is megnyílt az integrált ügyfélfogadási pont, a kormányablak. Ezzel megszűnt Csongrád megyében az utolsó okmányiroda is.


Csongrád megye tizenkettedik kormányablakát nyitották meg Sándorfalván, így egy helyen több mint 1500-féle ügyet tudnak elintézni az itt élők. A két munkaállomást és egy fotófülke-kapacitással rendelkező új, integrált kormányzati ügyfélszolgálatot Juhász Tünde kormánymegbízott, Pilz Tamás, a Miniszterelnökség területi közigazgatás-fejlesztési felelős főosztályvezetője, Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Gajdosné Pataki Zsuzsanna, a város polgármestere adta át hivatalosan. Juhász Tünde hangsúlyozta: a megyében a sándorfalvi kormányablak átadásával már minden okmányiroda átalakult integrált ügyfélfogadási ponttá.

Farkas Sándor arról beszélt, hogy a település és környéke szempontjából fontos beruházás zárult az új ügyfélszolgálat kialakításával. Az ügyfelek és az ott dolgozó állami tisztviselők körülményei is jelentős mértékben javultak. Szerinte egy-egy hivatalos ügy elintézése sikerélményt jelent mindkét félnek, amihez most már biztosítottak az egységes arculati elemeknek megfelelő bútorok és informatikai eszközök.

A kormányablak múlt hét csütörtök óta fogadja a lakosságot, így a hivatalos átadón már a 150. ügyfelet köszöntötték. Bodrogi Attila az új jogosítványa mellé emlékbe kapott egy nemzeti színű szalagot is.

Forrás. Délmagyar.hu