Ön itt van:Főoldal»Hírek»Együttműködési megállapodást kötöttünk a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége helyi szervezetével és a Szegedi Ipartestülettel
2018.05.08, kedd

Együttműködési megállapodást kötöttünk a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége helyi szervezetével és a Szegedi Ipartestülettel

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala mint munkavédelmi-és munkaügyi hatóság, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Csongrád Megyei Szervezete és annak társult szervezeteként a Szegedi Ipartestület együttműködési megállapodást kötött 2018. május 8-án a kormányhivatalban.

A Csongrád megyei foglalkoztatók munkájának támogatása érdekében, az együttműködés célja az aláíró felek feladatai körébe tartozó információáramlás előmozdítása, valamint a vállalkozók munkaügyi- és munkavédelmi feladataival összefüggő tevékenységének, jogszabály szerinti gyakorlásának elősegítése.


Ezzel az együttműködéssel a Szegedi Járási Hivatal azon szakmai meggyőződését kívánja megjeleníteni, hogy a foglalkoztatás biztonságának előmozdításáért, a munkavédelmi tudatosság fokozásáért nemcsak hagyományos hatósági eszközökkel kell és lehet tenni, hanem a szolgáltató közigazgatás jegyében, szélesebb körben kell törekedni az együttműködésre, kölcsönös összefogást kezdeményezve a munkaerőpiaci szereplőkkel. Tenni a munkavállalók biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzéséért ugyanis, együttes feladat és felelősség.