Ön itt van:Főoldal»Hírek»A civilek fontos segítők a közfeladatok ellátásában
2019.11.22, péntek

A civilek fontos segítők a közfeladatok ellátásában


A Csongrád megyei civil szervezeteknek rendezett szakmai napot a kormányhivatal. A hatóság és a civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítését szolgáló eseményen fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi, állatvédelmi, népegészségügyi és rehabilitációs témában tartottak előadásokat a hivatal munkatársai.

A Közigazgatás és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program keretében, uniós forrásból megvalósult projekt lehetőséget teremtett a civil szféra elvárásainak feltérképezésére annak érdekében, hogy a közszolgáltatások minősége minél inkább megfeleljen számukra. A szakmai napot a hivatal kezdeményezte, mert a Szolgáltató Kormányhivatal Modell kidolgozása során elvégzett kutatás szerint a civil szervezetek igénylik a közvetlenebb kapcsolattartást. 

Dr. Juhász Tünde hangsúlyozta: a civilek a törvényben meghatározott közfeladatok ellátásában hasznos segítői a hatóságnak. Éppen ezért a közszolgáltatások fejlesztéséhez is szükség van a civil szervezetekben összegyűjtött tudásra, kiforrott véleményre – tette hozzá a kormánymegbízott. Dr. Juhász Tünde ígéretet tett arra, hogy a hivatal mostantól minden évben megrendezi a szakmai fórumot, hogy szorosabbá váljon az együttműködés.

A hatóság munkatársai mellett előadás hangzott el a civil szervezetek működését meghatározó jogszabályokkal és a programok megvalósításához elérhető pályázatok aktualitásaival kapcsolatban is.