Ön itt van:Főoldal»Hírek»A fogyasztói tudatosságra nevelnek Csongrád megyében
2019.05.27, hétfő

A fogyasztói tudatosságra nevelnek Csongrád megyében

A Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskola is megkapta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola” címét. Az intézménynek - csakúgy,mint további három középiskolának - a Csongrád Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága nyújtott szakmai segítséget a pályázat összeállításában, valamint a diákok tudatos fogyasztóvá válását segítő ismeretek átadásában.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: a díjazott intézmények arra törekszenek, hogy tudatos fogyasztóvá neveljék a fiatalokat, ez pedig azért fontos, mert vásárlásaik nagy részét már az online térben bonyolítják, így tudniuk kell, milyen veszélyek leselkednek rájuk.
Az oklevelet az iskola részéről Feketű Béla igazgató vette át. Az intézményvezető elmondta: a program legfőbb célja a felelős és biztonságos internet- és közösségi médiahasználat, valamint a fenntartható fogyasztás népszerűsítése.
A kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága évek óta közreműködik a megyei középiskolák témával kapcsolatos tevékenységeiben – mondta dr. Juhász Tünde. A kormánymegbízott hangsúlyozta: a megyei hatóság feladatának érzi a fiatalok tudatos fogyasztóvá nevelését.
2016-ban – a megyében elsőként – a szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola, 2017-ben a makói Návay Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskola, majd 2018-ban a Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, idén pedig a Móravárosi Szakgimnázium részesült az ITM elismerésében.


A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata