Ön itt van:Főoldal»Hírek»A fogyasztói tudatosságra nevelnek Csongrád megyében
2019.11.18, hétfő

A fogyasztói tudatosságra nevelnek Csongrád megyében

A megyében negyedik intézményként kapta meg a Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola címet a szegedi Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola. A diákok tudatos fogyasztóvá válását segítő ismeretek átadásában ezúttal is a Csongrád Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága nyújtott szakmai segítséget.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) díjának átadása alkalmával Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: a díjazott intézmények arra törekszenek, hogy tudatos fogyasztóvá neveljék a fiatalokat, ez különösen fontos egy olyan iskolában, amelynek tanulói közül a jövő vállalkozói kerülnek ki.

Az oklevelet az iskola részéről Molnár Zoltán megbízott igazgató vette át. Az intézményvezető szerint amikor a fogyasztás mind országos, mind nemzetközi szinten ilyen méretű, akkor nem kérdés, hogy a pedagógusoknak is tenniük kell ez ügyben. Az iskola ennek a szemléletnek megfelelően jóval több ismeretet ad át a diákoknak, mint más középiskolák: a diákok a gyakorlatban használható fogyasztóvédelmi ismeretekkel is foglalkoznak a tanítási órákon.

A kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága évek óta közreműködik a megyei középiskolák témával kapcsolatos tevékenységeiben – mondta dr. Mikecz Péter. A hivatal főigazgatója hangsúlyozta: a megyei hatóság feladatának érzi a fiatalok tudatos fogyasztóvá nevelését.

2016-ban – a megyében elsőként – a szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola, 2017-ben a makói Návay Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskola, majd 2019-ben két iskola, a Móravárosi Szakgimnázium valamint a Krúdy részesült az ITM elismerésében.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata