Ön itt van:Főoldal»Hírek»A Föld Napján szervezett e-hulladékgyűjtést a Kormányhivatal
2023.04.26, szerda

A Föld Napján szervezett e-hulladékgyűjtést a Kormányhivatal

Több mint négyszázan adtak le elektronikai hulladékot április 22-én, a Föld Napján Szegeden, a Rákóczi téren kialakított gyűjtőponton. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal akciójának keretében összesen 16 tonna háztartásban felhalmozódott e-hulladéktól vált meg a lakosság, díjmentesen. A gyűjtés során a mosógép, a hűtőszekrény és a televízió készülék volt a legnépszerűbb már használaton kívüli tárgy, amelyet a gyűjtőpontra szállítottak.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal 2018 óta szervez rendszeresen elektronikai hulladékgyűjtést, melynek legfontosabb célja a szemléletformálás, hogy ezek a típusú hulladékok ne az erdők szélére, hanem újrahasznosítással foglalkozó üzemekbe kerüljenek – mondta el dr. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője. A közeljövőben – várhatóan májusban – a vármegye kistelepülésein is újra lehetőség nyílik a kormányhivatal szervezésében az elektronikai hulladékok leadására – tette hozzá.

A hulladélgyűjtés az eddigi évekhez hasonlóan idén is a Multigrade Környezetvédelmi Kft. szakmai segítségével valósult meg.