Ön itt van:Főoldal»Hírek»A Homokhátságot érintő vízhiányról, gyermekvédelemről és migrációról is szó esett Kisteleken és Mórahalmon
2023.10.18, szerda

A Homokhátságot érintő vízhiányról, gyermekvédelemről és migrációról is szó esett Kisteleken és Mórahalmon

Csongrád-Csanád vármegye járási hivatalait keresi fel októberben Salgó László. A főispán kihelyezett vezetői értekezleten méri fel a vármegye településeit, ennek körében kedden Kistelekre érkezett, ahol a gyámügyet érintő feladatokról, valamint az üres állatorvosi álláshely lehetséges betöltéséről is megbeszélést folytatott a járási hivatal vezetésével.

A nap az üllési kormányablak, valamint az éppen Zákányszéken dolgozó kormányablakbusz meglátogatásával folytatódott, végül a mórahalmi járásban zárult. Mórahalmon a Homokhátságot érintő vízhiány, valamint az embercsempészek által hátrahagyott gépjárművek ügye is szóba került.

„Fontos, hogy megismerjük a járások és településeket érintő kihívásokat, mert aki nem ismeri a problémát, nem is tudja megoldani azokat” – összegezte tapasztalatait Salgó László főispán.

Salgó László hétfőn Makón és Hódmezővásárhelyen tartott hasonló vezetői értekezletet, október utolsó hetében pedig Szentesre és Csongrádra is ellátogat majd.