Ön itt van:Főoldal»Hírek»A kormányhivatal is részt vesz az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakmai seregszemléjén
2023.05.03, szerda

A kormányhivatal is részt vesz az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakmai seregszemléjén

Harmincadik alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat. Az elmúlt évtizedekben a szakmai kiállítás és vásár több tízezer látogatót vonzó eseménnyé nőtte ki magát. A május 4-6. között megtartott rendezvényre a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal is kitelepül, ahol szakmai tanácsadással és kormányablakbusszal is várják az érdeklődőket a kormánytisztviselők.

Május 4-6. között ismét a mezőgazdaságé lesz a főszerep Hódmezővásárhelyen: immár harmincadik alkalommal rendezik meg a Csongrád-Csanád vármegyei településen az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat, ahova a szervezők idén is több tízezer vendéget várnak.

A nagy múltú seregszemlén a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal is részt vesz, a kiállítás G szektorában ugyanis több, a mezőgazdászokat segítő főosztály – így az Agrárügyi Főosztály, az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály, illetve a Földhivatali Főosztály – valamint a kormányablakbusz is várja az érdeklődőket minden nap 9-18 óráig.

„Az érdeklődők tájékozódhatnak a parlagfű elleni védekezésről, de lesz munkavédelmi kisokos is a permetezőszerekről. Emellett növény-egészségügyi és talajvédelmi információkkal állunk rendelkezésre, valamint a növények exportjával és importjával kapcsolatos kérdésekre válaszolnak majd a kollégáim” – emelte ki dr. Kun Andrea, az Agrárügyi Főosztály vezetője.

Az állattenyésztési napokon az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály kihelyezett szakmai ügyfélszolgálatát is érdemes lesz felkeresni, hiszen a látogatók tájékozódhatnak az európai uniós agrártámogatások igénybevételének általános feltételeiről, az ügyfél-nyilvántartási rendszer működéséről, a nyilvántartásba vétel lehetséges módjairól és a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett, jelenleg még pályázható támogatási jogcímeiről, azok igénybevételének sajátosságairól, feltételeiről.

„A Földhivatali Főosztály a földvédelem, földhasználat, haszonbérlet, a termőföldre vonatkozó ingatlan- nyilvántartás ügyek, továbbá a parlagfű, termelésből való kivonás és a határszemléhez kapcsolódó kérdések területén tud tájékoztatást adni a helyszínen” – tette hozzá Tóth Zoltán, a Földhivatali Főosztály vezetője.

A szakmai tanácsadás mellett a kormányhivatal mobil ügyfélszolgálata, azaz a kormányablakbusz is elérhető lesz a kiállításon, ahol többek között személyes okmányok intézésére és ügyfélkapu regisztrációra is lehetőség lesz.