Ön itt van:Főoldal»Hírek»A munkavédelemről és az egészségmegőrzésről a Biztonság Hetén
2021.09.20, hétfő

A munkavédelemről és az egészségmegőrzésről a Biztonság Hetén

Játékokkal és interaktív egészségfejlesztési feladatokkal várja az óvodásokat és az általános iskolásokat a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal szeptember 22-én, 10-14 óráig a szegedi Dugonics téren a Biztonság Hete alkalmából.

Idén is csatlakozik szeptember 22-én, szerdán 10-14 óráig a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a Biztonság Hete programsorozathoz, amelyet Szegeden, a Dugonics téren rendeznek meg.

A Műszaki Hatósági Főosztály Munkaügyi és Munkavédelmi Osztályának munkatársai Keresd a párját! játékkal, azaz ismerd meg az egyéni munkavédelmi eszközöket, párosítsd össze kártyán, és a Napo – Veszély Ház, vagyis mire figyelj, ha dolgozol, játékokkal várják az óvodásokat és az általános iskolásokat. A gyerekek felpróbálhatják a láthatósági mellény és a munkavédelmi sisakot is.

A Biztonság Hetéhez kapcsolódik az Európai Autómentes Nap is, amelyen a Népegészségügyi Főosztály kollégái játékos, interaktív egészségfejlesztési feladatokkal települnek ki ugyancsak a Dugonics térre, a Munkaügyi és Munkavédelmi osztályhoz hasonlóan, az egyetemi rész elé. Az érdeklődő fiatalok többek között megtudhatják, hogy a légszennyező anyagok milyen hatást gyakorolhatnak a szervezetükre, illetve miért fontos a suli előtt reggelizni, és miért is lényeges a testmozgás.

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal ismeretterjesztő, tájékoztató programjaival a biztonság- és az egészségtudatos magatartásra, életmódra szeretné ösztönözni a fiatalokat.