Ön itt van:Főoldal»Hírek»A régió legkiválóbb mentőit díjazták a mentők napja alkalmából
2023.05.19, péntek

A régió legkiválóbb mentőit díjazták a mentők napja alkalmából

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal épületében tartott ünnepi állománygyűlést az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete Szegeden. Az OMSZ megalakulásának 75. évfordulója alkalmából több életmentő is elismerésben részesült.

Hetvenöt évvel ezelőtt alakult meg az Országos Mentőszolgálat, amelynek dél-alföldi szervezete pénteken tartotta ünnepélyes állománygyűlését a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal épületében. Az eseményen a szervezet főigazgatója, Csató Gábor köszöntötte a megjelenteket. Mint kiemelte, a magyar mentők évente 40 millió kilométert tesznek meg, ehhez a dél-alföldi régió bajtársai 6 millió kilométerrel járultak hozzá.

„Nem lehet véletlen, hogy május 10-e a mentők napja, és annak idején ezen a napon jelent meg a Szózat is. A mentők ugyanis rendíthetetlen hűséggel szolgálják az állampolgárokat, amelyért nem lehetünk elég hálásak” – méltatta az Országos Mentőszolgálat munkatársait köszöntőjében Dr. Róth Márton főispán.

Az ünnepségen díjazták a régió legkiválóbb életmentőit. Csongrád-Csanád Vármegyéből regionális igazgatói dicséretet kapott Agócs Gábor, Zatykó Szabolcs, Molnár Norbert, Oltványi Mihály, Csarnó József Csaba, Malatinszki István, Makra Ferenc, Bottyán Ádám, Kozák Antal, Farkas-Szabó Renáta és Bálint Andrásné.