Ön itt van:Főoldal»Hírek»A területi közigazgatás egyik leginnovatívabb vármegyéje Csongrád-Csanád
2023.10.26, csütörtök

A területi közigazgatás egyik leginnovatívabb vármegyéje Csongrád-Csanád

A vármegye kormányablakainak működéséről tartottak szakmai konzultációt a járási hivatalok és a kormányhivatal vezetői Szentesen. 

A tanácskozás célja az volt, hogy vármegyei kormányablakok továbbra is egységes joggyakorlatot folytassanak, egységesen álljanak az ügyekhez, és az ügyfelek is helyszíntől függetlenül azonos módon tudják elintézni az ügyeiket.

Az eseményen dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságának ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa ismertette a kormányablakok működésével szembeni alapvető elvárásokat. Az előadás során kiderült, hogy a várakozási időket és a kiszolgálási időket tekintve is az országos átlagnál gyorsabban dolgoznak Csongrád-Csanád vármegye kormányablakai, és több olyan fejlesztés is a régióból indult, amely ügyfélbarátabbá tette a területi közigazgatást.

„Az a véleményem, hogy Csongrád-Csanád a leginnovatívabb vármegye, ha a kormányablakokat nézzük. Itt született, ebben a vármegyében a kormányablakbusz, amely lehetővé teszi, hogy a vármegye minden településén, akár a focipálya mellől is lehessen ügyeket intézni” – mondta el dr. Domokos Péter.

A szakmai konzultáción szóba került még többek között az ittas vagy bódult állapotban történt járművezetés miatt külföldön elvett magyar vezetői engedély ügyek ügyintézésének menete, a tanulói jogviszony igazolása családi pótlék ügyekben és a családtámogatási és társadalombiztosítási területeket érintő jogszabályváltozások is.