Ön itt van:Főoldal»Hírek»Advent időszakában ismét újabb számítógépekkel gazdagítjuk a megye egyes szociális intézményeit.
2018.12.19, szerda

Advent időszakában ismét újabb számítógépekkel gazdagítjuk a megye egyes szociális intézményeit.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Kálvária Védőotthon az első egyházi fenntartású intézmény, ahová kormányhivatali gépek kerülnek: a lakóknak 3 komplett gépet juttattunk karácsonyi ajándékként.

Dr. Mikecz Péter főigazgató az intézmény karácsonyi ünnepségén elmondta, a kormányhivatal fontos vállalása, hogy segítsen, ahol tud. A használaton kívüli, teljesen működőképes számítógépek átadása is egy ilyen segítség. Ezzel kívánt áldott ünnepet az ott élőknek és a róluk gondoskodóknak.

Az eszközöket már beszerelték, és a lakók használatába állítja az intézmény: a három épületben elhelyezett három gép az ott élők szabadidő eltöltését, a kapcsolattartást a családtagokkal egyaránt segítheti - mondta Gajdosné Szálkai Erzsébet intézményvezető.

Ritz Judit, a Bálint Sándor Szeretetotthon főigazgatója örömmel vette át az ajándékot és köszönte meg a kormányhivatal figyelmét, amely a szeretetotthon iránt megmutatkozik évről-évre.
A rövid, ámde megható karácsonyi műsor után a lakók izgalommal bontogatták az otthontól kapott, személyre szóló ajándékaikat, ezt követően vették birtokba a hivatalunk által adományozott gépeket.

A következő napokban Makón, Ásotthalmon és Hódmezővásárhelyen lesz hasonló, a karácsonyi ünnephez kapcsolódó átadás, annak a társadalmi felelősségvállalásnak köszönhetően, ami a Csongrád Megyei Kormányhivatalt a létrejötte óta jellemzi.