Ön itt van:Főoldal»Hírek»Állásbörzét tartott a megyei kormányhivatal - vadásztak a jobb állásajánlatokra
2018.11.07, szerda

Állásbörzét tartott a megyei kormányhivatal - vadásztak a jobb állásajánlatokra

Csongrád megye nagyobb munkáltatói is részt vettek a megyei kormányhivatal állásbörzéjén Szegeden. A cégek állásajánlatokkal érkeztek, az érdeklődés óriási volt.

Óriási érdeklődés övezte a Csongrád Megyei Kormányhivatal állásbörzéjét Szegeden, a Rákóczi téri nagyterem már nyitáskor zsúfolásig telt az érdeklődőkkel. Itt az álláskeresők és a végzős szakközépiskolások találkozhattak a megye nagyobb munkáltatóival. A Csongrád Megyei Kormányhivatal ezzel a programmal segíti a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találását. – Ez a hét az Európai Szakképzés Hete, ennek keretén belül rendeztük meg az Európai Munkáltatói Napot, amelynek legfőbb célja, hogy a foglalkoztatók és a munkavállalók személyesen is találkozzanak egymással – tudtuk meg Budai Lászlótól, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetőjétől.   

A legnagyobb tumultus a szegedi Möbelix standja előtt volt. Vida László áruházvezető elárulta lapunknak, ők sem számítottak ekkora érdeklődésre. Jelenleg két betöltetlen állásuk van, raktáros-targoncást és kasszás, lakberendezésiaprócikk-eladót keresnek.

A lakberendezési áruház vezetője elmondta, a megyében még sohasem vettek részt állásbörzén, az volt a céljuk, hogy bemutatkozzanak a szegedieknek. Hozzáfűzte, reméli, sok önéletrajzot kapnak e-mailben, azokat meg is őrzik, így ha szükségük lesz munkaerőre, lesz kikből válogatniuk.

A vásárhelyi porcelángyár, a Villeroy and Boch pultjánál nézegette az ajánlatokat Rácz Ágnes, aki jelenleg az egyik szegedi szakközépiskolában dolgozik közfoglalkoztatottként. Úgy fogalmazott, szeretne visszakerülni a munka világába, pedagógusvégzettsége van, ehhez közel álló szakmát szeretne. Ezt valószínűleg nem a vásárhelyi cégnél fogja megtalálni, hiszen ők elsősorban férfi munkaerőt keresnek három műszakban fizikai munkára. Pál Judit HR-vezető elmondta, jelenleg 15 főre lenne szükségük, a nehézséget az okozza, hogy a munka betanulása hosszabb időt vesz igénybe.
 

Az állásbörzével egy időben a cégek munkaügyeseit munkáltatói fórumon tájékoztatták arról, milyen kedvezményeket vehetnek igénybe. Napközben a foglalkoztatási főosztály munkatársai álláskeresési technikákkal, önéletrajzírással ismertették meg az álláskeresőket.

Egy új kezdeményezésről is beszélt lapunknak Budai László, amellyel a külföldön élő magyarokat segítenék, azzal, hogy meg tudják nézni a magyar állásajánlatokat is az adott ország munkaügyi hivatalában is. Az Új Karrier Magyarországon – New Career in Hungary Európai Online Állásbörze november 20-án lesz majd, azzal a hosszú távú céllal, hogy az uniós foglalkoztatási szolgálatok bekapcsolásával a külföldön dolgozó magyar munkavállalókat visszahozzák az országba.

 

Forrás: delmagyar.hu