Ön itt van:Főoldal»Hírek»Álláskeresőkkel a Dönernél - Munkaerőre van szüksége az élelmiszeriparnak is
2018.11.26, hétfő

Álláskeresőkkel a Dönernél - Munkaerőre van szüksége az élelmiszeriparnak is

Rendhagyó kezdeményezéssel, álláskeresők csoportos, szervezett céglátogatásával is segítik a sikeres elhelyezkedést a megyében. Erre a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum támogatásával adódott lehetőség, így összesen 4 helyszínen: Csongrád - Szentes, Hódmezővásárhely—Szeged valamint Mórahalom—Kistelek vonzáskörzetében lesz a makóihoz hasonló alkalom, amikor közvetlenül a cégtől, a cégnél szerezhetnek tapasztalatot a kínált munkalehetőségről a munkavállalók.

Elsőként a makói Duna Döner Kft.-hez látogattak el. Ma már a makói kebap márkává vált a piacon—mondta Karaoglan Mahmut a gyár tulajdonosa. Csirkecombból és borjúhúsból készítik az itteni telephelyen a népszerű török sült alapanyagát és 8 országba szállítanak innen. Dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott megköszönte a csoportos látogatás lehetőségét és elmondta, a magyar munkaerőpiacon így Csongrád megyében ma már általános jelenség a munkaerőhiány, lassan eljutunk odáig, hogy a cégeknek kell segíteni megtalálni a megfelelő munkaerőt.  Ezt segítik az olyan támogatási formák, mint a megyei paktum program, amely támogatást biztosít a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt.

Gyarmati Zoltán, a megyei paktumiroda vezetője hangsúlyozta, mintegy 650 munkakeresőt szeretnének bevonni 2020-ig és ebből 366 embert munkához juttatni. Kőkúti Attila, a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke elmondta, rengeteg szakmában hiány alakult ki, ezért is kapott a felnőttképzés nagyobb figyelmet az elmúlt években.

Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, az önkormányzat minden olyan kezdeményezést támogat, amely a gazdasági fejlődést, növekedést és a foglalkoztatás terén haszonnal járhat. Mint elmondta, 2014-ben a makóiak legnagyobb kérése a munkahelyteremtés volt, illetve a helyi vállalkozók támogatása. Hozzátette: az elmúlt években Makó is nagy segítséget kapott a munkanélküliség csökkentésében.