Ön itt van:Főoldal»Hírek»Átadták a kormányablak ügyintézői képzés bizonyítványait
2022.01.13, csütörtök

Átadták a kormányablak ügyintézői képzés bizonyítványait

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal újabb harminchat kormánytisztviselője tett sikeres vizsgát, ezzel szerzett kormányablak ügyintézői képesítést.

„A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című projekt hatodik ütemének zárásaként 2022. január 12-én ünnepélyes keretek között adták át az okleveleket.

 

Az átadó ünnepségen dr. Juhász Tünde kormánymegbízott az állam szolgálatában végzett felelősségteljes munka jelentőségére hívta fel a figyelmet. Az új képzettség megszerzése mellé útravalóul Kelemen Béla, Szeged egykori főispánjának beiktató beszédéből idézett: „A közigazgatási eljárás bármely területén az állami és helyhatósági akarat végrehajtására szolgáló szervezetnek sohasem szabad, mint hatalmi tényezőnek fellépnie, sehol és sohasem szabad szeszélyt, önkényességet, elnyomást, lenyűgözést, zaklatást, igazságtalanságot és méltánytalanságot teljesíteni, hanem mindenütt és mindenkor, mint az egyes polgárokat és az összességet a jogos emberi célok elérésében támogatva, segítve, gyámolítva és istápoló szervezetként kell jelentkeznie."

 

Dr. Pilz Tamás, a Miniszterelnökség Területi Stratégiai Főosztályának főosztályvezetője elmondta, az országos kormányablak-rendszer kiépítése 2011 januárjában kezdődött. A program során a kormányablakok mind számukat, mind funkciójukat tekintve folyamatosan bővültek. Az infrastrukturális feltételek megteremtése mellett fontos feladat az ügyintézés kultúrájának erősítését, fejlesztése – mondta. A közigazgatás hatékony működéséhez éppen ezért elengedhetetlen a kormányablakban dolgozók folyamatos képzése, ami hozzájárul az ügyintézés minőségének javulásához, ezáltal növelve az ügyfelek elégedettségét – zárta gondolatait.

 

Az ünnepség az oklevelek ünnepélyes átadásával zárult.