Ön itt van:Főoldal»Hírek»Átadták Baks felújított és kibővített piacterét
2019.04.17, szerda

Átadták Baks felújított és kibővített piacterét

Átadták Baks felújított és kibővített piacterét, amely a polgármester szerint minden igényt kielégít, hiszen az itt élőnek nem kell a városokig utazni, hogy bevásároljanak. 34 millió 713 ezer forintból léptek egyet előre.

Az eseményen ott volt Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője is, aki rámutatott: a kormány célja, hogy minden támogatást megadjon a községeknek ahhoz, hogy utolérjék a kisvárosokat, ahol a minőségi élet lehetősége nagyobb, ezt szolgálja a TOP és a Magyar Falu program is.

Juhász Tünde kormánymegbízott szerint a túlélés záloga az a bizalom, amely a vásárlók és az árusok között él Bakson, ez pedig értéknek számít, mint az is, hogy helyben savanyúságot, lekvárt állítanak elő.
Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: Baks olyan szinten tudott élni a TOP forrásaival, hogy simán vezeti az élmezőnyt, a település összefogását pedig tanítani kéne.

A 34 millió 713 ezer forintból felújított Szöllősi Piac nevet viselő létesítményt Antal Imre plébános szentelte fel.

Szabó Oszkárné helyi őstermelő elmondta, régóta várták már ezt a napot, hiszen a piactér fontos helyszín Bakson, négy éve minden hétfőn és pénteken jelen van portékáival. Hozzátette, főként saját fogyasztásra termel zöldséget, gyümölcsöt, de jut azoknak is, akik nem foglalkoznak ilyesmivel, számukra árusít minden héten.