Ön itt van:Főoldal»Hírek»Az áldozatok segítéséről tartott szakmai napot a Kormányhivatal
2021.10.06, szerda

Az áldozatok segítéséről tartott szakmai napot a Kormányhivatal

A rendőrkapitányságok és a családsegítő szolgálatok munkatársai részére szervezett szakmai napot a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal. Az esemény központi témája az áldozatok segítése volt.

A szakmai szervezetek folyamatosan dolgoznak azon, hogy az áldozatok segítése megkapja a kellő figyelmet és támogatást. A feladat frontvonalát az áldozatok felderítésében kiemelt szerepet játszó nyomozati szervek, családsegítők, jelzőrendszeri résztvevők képviselik. Fontos, hogy az olyan érzékeny kérdésekkel, mint az áldozattá válás, célzottan foglalkozzon az állam és a szociális szféra.

 

A rendezvényen résztvevők átfogó tájékoztatást kaphattak a Kormányhivatal által nyújtható szolgáltatásokról, ezen belül kiemelten az áldozatok részére nyújtható anyagi támogatások (azonnali pénzügyi segély, állami kárenyhítés) igénylésének menetéről. Megismerhették továbbá az áldozatsegítés rendszerét és feladatait, az áldozatok részére biztosítható jogi segítségnyújtás mibenlétét.

 

A szakmai napra meghívást kaptak a Szegedi Áldozatsegítő Központ munkatársai is. Dr. Kereszty Ágnes szakmai koordinátor előadásában beszámolt a közel egy éve megnyílt Központ működésének eddigi tapasztalatairól, valamint bemutatta a rendőrség és az Áldozatsegítő Központ közötti együttműködést is.

 

A rendezvény résztvevői egyetértettek abban, hogy az áldozatsegítés rendszerének hatékonyabbá tételéhez nagyban hozzájárul az ágazat szereplői közötti rendszeres párbeszéd és kapcsolattartás, amely elősegíti az áldozatok helyzetének jobbítását.