Ön itt van:Főoldal»Hírek»Bölcsődét avattak Sándorfalván
2021.11.11, csütörtök

Bölcsődét avattak Sándorfalván

Új, 3 csoportszobás bölcsődét avattak november 10-én Sándorfalván. A 36 fő befogadására alkalmas épület átadó ünnepségén dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester vágta át a nemzeti színű szalagot.

Sándorfalva letette névjegyét az ifjúság nevelése tekintetében. Az új, 3 csoportszobás bölcsőde megépítésével most már két intézmény működik a városban, így nagyobb kapacitású ellátással tudják kiszolgálni a településen élő kisgyermekes családokat. A szülők hamarabb visszamehetnek munkahelyükre, míg a gyermekeiket egy korszerű és szép környezetben tudhatják, biztonságban – hangsúlyozta a kormánymegbízott az avatóünnepségén.

Az új bölcsődei épületnek köszönhetően a városban összesen 84 kisgyermek fogadására van lehetőség. A megvalósult beruházás munkahelyteremtő is, hiszen 11 fő részére sikerült álláshelyet biztosítani.

Az országban az elmúlt több mint 10 évben 67 százalékkal nőtt a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek száma. Ennek bővítése pedig a kormány szándékai szerint folyamatos. Jelenleg országosan 13 ezer új férőhely kialakítása zajlik a már megkezdett projektek keretében.