Ön itt van:Főoldal»Hírek»Gera Marina volt a Csongrád Megyei Kormányhivatal vendége
2020.02.27, csütörtök

Gera Marina volt a Csongrád Megyei Kormányhivatal vendége

A nemzetközi Emmy-díjas színésznő, Gera Marina – dr. Juhász Tünde kormánymegbízott meghívására – közönségtalálkozón vett részt a Csongrád Megyei Kormányhivatalban.

A kommunista diktatúrák áldozatinak emléknapjához kapcsolódva a kormányhivatal minden évben megemlékezik a Szovejtunióba hurcoltakról. Az idei év különlegessége, hogy a munkatársak közönségtalálkozón vehettek részt az Örök tél című film nemzetközi Emmy-díjas színésznőjével.

A szegedi születésű színésznő a beszélgetésen elmondta: mind testileg, mind lelkileg nagyon megviselte a 28 napos forgatás. A felkészülés során egy speciális diétával 10–12 kilót fogyott, és a témával kapcsolatos előismereteit dokumentumfilmek nézésével egészítette ki. Elsősorban a hazatérő nőkkel készült riportokra fókuszáltam, mert én is egy málenkij robotra elhurcolt nő szerepét játszom a filmben, amely igaz történet alapján készült – mondta a színésznő. Az a rengeteg érzelem, amely felgyülemlett e riportokban, színészként nagyon fontos volt számomra – hangsúlyozta.