Ön itt van:Főoldal»Hírek»Hét évtized a békéért és a szabadságért
2019.05.24, péntek

Hét évtized a békéért és a szabadságért

A NATO napon a biztonságról és a hazaszeretetről beszélt dr. Juhász Tünde

NATO-napot szervezett a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoksága a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában. Dr. Juhász Tünde önkéntes műveleti tartalékosként vett részt a rendezvényen ahol megnyitotta a „Hét évtized a békéért és a szabadságért”című kiállítást.

A laktanya rendszeresen szervez nyílt napot, ahol bárki bepillantást nyerhet a Magyar Honvédség és a lövészdandárok mindennapjaiba, de a mostani program a szokásosnál is különlegesebb volt. Idén éppen hetven esztendeje annak, hogy Washingtonban aláírták a világ mai legnagyobb, és legerősebb katonai szervezetének, a NATO-nak az alapító okiratát, és éppen húsz éve csatlakozott hozzá hazánk. Ezt a kettős évfordulót is ünnepelték a szervezők a vásárhelyi laktanyában. A rendezvényen harcjárművek, harci eszközök, harcászati bemutató, arcfestés, mazsorett show, előadások, játék, kvíz és kiállítás várta a több száz érdeklődőt.

Juhász Tünde a NATO-nappal egybekötött tablókiállítást úgy ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, hogy az egyszerre mutatja be az Észak-atlanti Szerződés Szervezete és a Magyar Honvédség szövetségen belüli helytállását. Beszédében hangsúlyozta: a tárlat nemcsak a NATO történetéről, és nemzetközi szerepvállalásának főbb eseményeiről ad képet, hanem arról is, hogy a magyar katonák milyen áldozatot vállalnak a tagállamok biztonsága érdekében. Jelenleg az elmúlt csaknem fél évszázad legnagyobb szabású haderőfejlesztése folyik Magyarországon, amelynek célja, hogy a Magyar Honvédség a térség meghatározó hadereje legyen, hogy nőjön a honvédelem társadalmi támogatottsága, a katonák megbecsülése, és mindezeknek köszönhetően erősödjön a hazaszeretet.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata