Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtóközlemények»Hulladékgyűjtési akciók 04.20-21.
2018.04.19, csütörtök

Hulladékgyűjtési akciók 04.20-21.

A feleslegessé vált elektronikai hulladékokat adják le a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai 2018. április 20-án, pénteken 9 órától a kormányhivatal épületénél, a Rákóczi tér 1. szám előtti parkolóban, a Föld napja alkalmából az „Önkéntesen a tiszta környezetünkért” címmel szervezett hulladékgyűjtési akción.

A kormányhivatal ezzel a sajtónyilvános eseménnyel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy 2018. április 20-23-a között (munkanapokon: 9:00–17:00-ig) bárki megválhat a már használhatatlanná vált:

  • számítástechnikai eszközöktől (pl. számítógép, telefon, mobiltelefon, stb.);
  • háztartási kisgépektől (pl. vasaló, hajszárító, konyhai robotgép stb.);
  • szórakoztató elektronikai eszközöktől (pl. televízió készülék, rádió, MP lejátszó stb.);
  • elemektől, fényforrásoktól (izzók, fénycsövek, kompakt fénycsövek, halogén és led-es „izzók”)

 

 

A hulladékgyűjtési akció folytatásaként a Szeged Járási Hivatal és a kormányhivatal munkatársai 2018. április 21-én, szombaton Szeged több pontján: Vadaspark környéke (a hátsó parkoló mellett), Csavar sor (sétáló övezet), Kukorica utca és a Gömöri utca közötti kiserdő, a környezettudatos szemléletformálás érdekében szedik össze a szemetet. Tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait szombaton 9 órára a Kukorica utca 10. szám környékére, ahol Dr. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője és kollégái gyűjtik össze az eldobált hulladékot.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata