Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»10 számítógépet ad a Gemma Szociális Szolgáltató Központ – Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének a Csongrád Megyei Kormányhivatal
2016.04.12, kedd

10 számítógépet ad a Gemma Szociális Szolgáltató Központ – Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének a Csongrád Megyei Kormányhivatal

10 számítógépet ad át dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület által fenntartott, fogyatékos gyermekek nappali ellátásával, fejlesztésével foglalkozó intézmény vezetőjének, Doktorné Karácsony Anettnek, csütörtökön délelőtt. A kormányhivatali gépek a fogyatékkal élő fiatalok fejlesztését, képzését és a szórakozását szolgálja majd. 

 

A Gemma Fejlesztő-nevelés Oktatást Végző Iskola Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola 2010-ben jött létre. Megálmodói olyan érintett szülők és szakemberek, akik saját problémájukból kiindulva tudják, hogy milyen szolgáltatások segítik leginkább a fogyatékos gyermeket vagy felnőttet ellátó családot. A céljuk egy olyan komplex ellátó intézmény kiépítése, ahol egészen kisgyermek kortól az elmúlásig megfelelő ellátást kaphatnak az önellátásra képtelen, fogyatékos személyek: bölcsőde, óvoda, fejlesztő iskola, nappali intézmény, ápoló-gondozó otthon, foglalkoztatás illetve mozgásfejlesztő központ.

Jelenleg két épületben működnek: a Fogyatékkal élők Nappali Intézménye, a Szerb utca 171. szám alatt található NGSZ-től bérelt épületben 24 gondozottat lát el, a Bakay Nándor utca 50. szám alatt pedig a tanítás folyik 33 fő halmozottan sérült gyermek számára. Terveik között szerepel, hogy utóbbi ingatlan felújításával egy épületbe költözzenek és így meg tudják valósítani eredeti elképzelésüket, a komplex, élethosszig tartó szolgáltatás biztosítását.

A számítógépeket átadásának időpontja: 2016. április 14, csütörtök, 10 óra.

Helyszíne: Szeged-Szőreg, Szerb utca 171. 

Az esemény sajtónyilvános, amelyre várjuk a szerkesztőség munkatársait!

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata