Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Az 50 ezredik ügyfelet köszöntik és közfoglalkoztatási szakmai napot rendeznek Kisteleken
2017.04.25, kedd

Az 50 ezredik ügyfelet köszöntik és közfoglalkoztatási szakmai napot rendeznek Kisteleken

Előreláthatóan április 26-án, szerdán délelőtt 9:30-körül fogadja a Kisteleki Járási Hivatal Kormányablaka az 50 ezredik ügyfelét. Mint ismeretes, a korábbi okmányirodából lett integrált ügyfélszolgálat 2015. január 30-án kezdte meg működését. Akkor 265 féle ügykörben fordulhattak a járásban élők a hivatal munkatársaihoz, ma az itt intézhető ügykörök száma már 1456. Az 50 ezredik ügyfelet dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott és dr. Szalai Gabriella járási hivatalvezető köszönti majd a Kormányablak ügyfélterében. Ugyanezen a napon rendezi meg a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya az idei esztendő első közfoglalkoztatási szakmai napját.

Ezúttal Kistelek város ad otthont a már hagyományos találkozónak, amelyen Csongrád megye polgármesterei és a szakmai megvalósítók vesznek részt, a közfoglalkoztatással kapcsolatos jó gyakorlatok, észrevételek, tapasztalatok összegzése, és az együttgondolkodás jegyében. A szakmai napot dr. Juhász Tünde, a Csongrád megye kormánymegbízottja nyitja meg, majd előadások hangzanak el a közfoglalkoztatás 2017. évi kihívásairól, a Kisteleki járási startmunka mintaprogramokról, a közfoglalkoztatásban előállított élelmiszerek értékesítésének feltételeiről, valamint a közfoglalkoztatás aktualitásairól, statisztikáiról Csongrád megyében.

A rendezvény záró és egyben sajtónyilvános programjaként üzemlátogatás keretében a Kisteleki Kertészetet tekinthetik meg a résztvevők. A szakmai nap résztvevői előre láthatóan délben érkeznek az Árpád Fejedelem Gimnázium mögötti területre (bejárat a Bocskai utca felől), ahol a járási startmunka mintaprogram mezőgazdasági programeleme keretében működő telepet tekintik meg. Itt Nagy Sándor, Kistelek polgármestere mutatja be a gazdálkodást, amelynek eredményként évente mintegy 67000 palántát nevelnek a fűtött fóliaházakban. A dísznövényeket a városkép szépítésében hasznosítja a város.

Az üzemlátogatás során a vendégek megismerkednek a program keretében végzett munkafolyamatokkal, megtekintik dísznövények illetve egyéb zöldségnövények (burgonya, batáta, fűszerpaprika, paradicsom, étkezési paprika, stb.) ültetvényeit. Az itt termelt zöldségek egy részét helyben, a hátrányos helyzetű családok és a szociálisan rászorulók között osztják szét. A felesleg értékesítésre kerül, melynek mértéke az 50%-ot nem haladja meg.

Az üzemlátogatáson van lehetőség egyéni interjúkra a szakmai nap témáiban, illetve vágóképek és fotók készítésére.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata