Ön itt van:Főoldal»Hírek»Sajtómeghívók»Az év diákmunkásait köszöntik, és munkahelyteremtő támogatást népszerűsítenek Makón
2018.08.21, kedd

Az év diákmunkásait köszöntik, és munkahelyteremtő támogatást népszerűsítenek Makón

Összesen 6 milliárd forinttal hirdetett pályázatot a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2018. és 2019. évi központi keretéből a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A rendelkezésre álló keretösszeg népszerűsítése mellett kiváló diákmunkásokat köszönt és sajtónyilvános céglátogatást is szervez a Makó Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. A keddi programon dr. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott is jelen lesz, melynek keretében „Az év diákmunkása” elismerés is gazdákra talál.

Az országban megközelítőleg 600 kkv-nál mintegy 3000 új munkahely létesíthető abból a keretösszegből, amelynek népszerűsítésére több vállalkozói fórumot is szervez a megyében a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A pályázat célja a cégek fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása. Gazdasági társaságok, egyes jogi személyek vállalatai, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei és kereskedelmi képviseletei, szövetkezetek, egyéni vállalkozások és cégek pályázhatnak 2018. szeptember 10-éig.

A pályázat részleteiről 2018. augusztus 21-én, kedden 9 órától tájékoztató fórumot rendeznek a makói járás kis- és középvállalkozóinak, majd Földeákon üzemlátogatással egybekötött sajtótájékoztatót tart dr. Juhász Tünde.

A fórum kezdetén három olyan fiatal kapja meg elsőként „Az év diákmunkása” elismerő oklevelet, akik a makói járásban éltek a kormányzati nyári diákmunka-program lehetőségével, és a vakáció egy részét – felcserélve a nyári örömökkel - munkával töltötték. A kormányhivatal által létrehozott elismerést a munkáltatók visszajelzése alapján kiválasztott diákmunkásoknak adja át a Csongrád megyei kormánymegbízott.

A fórum és az oklevél átadásának helyszíne: Makói Járási Hivatal, Deák Ferenc u. 6.

Időpont: 9 óra

Az üzemlátogatás helyszíne: Hunor Coop, Földeák, Szent László tér 14.

Időpont: 2018. augusztus 21-e, kedd 11 óra

 

Szeged, 2018. augusztus 19.

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata